Het is tijd voor de grote schoonmaak! En jouw slaapkamer kun je natuurlijk niet overslaan. De slaapkamer en jouw matras zijn juist de plekken waar stof, huisstofmijt, lichamelijke stoffen en ander spul zich graag verzameld. Maar hoe maak je jouw slaapkamer en matras het beste schoon? Wij van matrassenwebshop Droomidee brengen je op de hoogte!

Droomidee heeft een uitgebreid assortiment aan matrassen: van maat 80 x 200 cm tot 180 x 200 of groter in traagschuim of koudschuim.

Slaapkamer schoonmaken

De grote schoonmaak: iets dat in deze binnenblijf-tijd in veel huishoudens aan de orde is, maar sowieso ieder jaar aan het begin van de lente door menig huishouden wordt gedaan. Supergoed, zo’n jaarlijkse grote schoonmaak, maar het is natuurlijk vooral goed als je met regelmaat schoonmaakt. Beperk het schoonmaken van je slaapkamer en matras dus zeker niet bij die ene grote schoonmaak in het jaar, maar doe dit met enige regelmaat (bijvoorbeeld wekelijks).

Een aantal tips voor het schoonmaken van je slaapkamer:

  1. Alles uit de kast

Haal alle kleren uit je slaapkamer en zoek ze uit: wat gebruik je nog en wat niet? Maak een stapeltje dat naar de textielbak kan, een stapeltje dat je aan vrienden of familie kunt geven en een stapeltje dat je wil houden. Dat wat je wil houden, vouw je natuurlijk weer netjes op.

2. Stofzuigen!

Haal de stofzuiger door je slaapkamer, onder je bed en ook door je kledingkast en ladekast.

3. Stofvrij opbergen

Met opbergzakken kun je het een en ander onder je matras of in de kast netjes bewaren. Stoffen opbergzakken zijn hier erg handig voor, omdat er zo geen stof wordt verzameld. Dit is bijvoorbeeld handig voor kussens en lakens, maar ook die ski-kleren die je maar eens per jaar gebruikt.

4. Klein spul uit de weg

Sieraden, haaraccessoires en elastiekjes kunnen flink stof vangen. Berg ze daarom op in bakjes of hang je sieraden netjes op (aan de muur, of een speciaal rekje).

Beddengoed en matras schoonmaken

En dan hebben we het belangrijkste nog niet eens benoemd: het schoonmaken en schoonhouden van je beddengoed en matras. Waarom is dit zo belangrijk? Een schoon matras is goed voor je algehele hygiëne en gezondheid: fijn voor jou en de mensen om je heen. Tevens kun je er allergische reacties mee voorkomen!

Onze tips voor schoon beddengoed en een schoon matras:

1. Matras stofzuigen

Haal je beddengoed van het matras en ga er met een stofzuiger overheen. Zo verwijder je dode huidcellen, huisstofmijt, lichaamsstoffen en ander vuil.

2. Vlekken verwijderen

Zitten er vlekken in jouw matras? Pak er een spons bij: maak hem een beetje nat met warm water, voeg hier een niet-agressief wasmiddel aan toe en schrob de vlek eruit. Wees niet te hardhandig en zorg dat de spons niet te vochtig is.

3. Matras omkeren

Keer je matras om aan alle kanten: bovenkant wordt onderkant, voeteneind wordt hoofdeinde.

4. Matras luchten

Laat je matras even luchten en zet hem een paar uur voor het open raam in de zon. Door het zonlicht doodt je huisstofmijt en bacteriën.

5. Beddengoed in de wasmachine

Was al je beddengoed. Doe dit in principe op een heet en hygiënisch programma, maar check eerst het label in je beddengoed, zodat je zeker weet of dit kan.

6. Matrasbeschermer

Met een matrasbeschermer blijft jouw matras langer fris. Koop er meteen twee: zo kun je makkelijk wisselen als er 1 gewassen moet worden.

Nieuw matras online kopen

Droomidee wenst je veel succes met de grote slaapkamer-schoonmaak! Is jouw matras al oud en kan er geen schoonmaakbeurt meer tegenop? Koop dan een nieuw matras online. Onze 7 zone pocketvering matrassen met koudschuim zijn hygiënisch en gaan minstens 10 jaar mee! Benieuwd naar de matrassen die wij in huis hebben? Bekijk ze in onze matrassen webshop.

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: