Hoe dik is een matras eigenlijk? Dit is een vraag die veel gesteld wordt en waar geen eenduidig antwoord op te geven is. Er is namelijk geen standaard matrasdikte. Sommige matrassen komen met een dikte van 15 centimeter de fabriek uit, terwijl andere matrassen wel een dikte van 30 centimeter of meer hebben. Droomidee heeft ook diverse matrasdikten in het assortiment. Zo hebben wij een luxe NASA traagschuim matras met een dikte van 22 centimeter. In deze blog leggen wij uit wat de juiste dikte van een matras is.

Hoe dik is een matras met pocketvering?

Een pocketveringsysteem is ook niet standaard. Pocketveren kunnen van diverse kwaliteiten zijn gemaakt en dit kan invloed hebben op de matrasdikte. Op de vraag ‘hoe dik is een matras met pocketvering’ is dus eigenlijk ook geen eenduidig antwoord. Niet alleen zijn er meerdere mogelijkheden in matrasdikte van pocketvering matrassen, maar er zijn ook verschillen in hoeveelheid pocketveren. Een matras met pocketvering kan minder dan 1.000 pocketveren hebben, maar ook meer dan 2.000. Pocketvering matrassen met minder dan 1.000 pocketveren worden gezien als matrassen van matige kwaliteit. Hoe meer pocketveren, hoe beter het matras.

Een matras kopen in de juiste dikte

Mensen die relatief licht van gewicht zijn hebben vaak voldoende aan een 18 cm matras, terwijl mensen die wat zwaarder zijn in de meeste gevallen beter liggen op een 22 cm matras. Er wordt vaak gezegd dat dunnere matrassen per definitie van een lagere kwaliteit zijn, maar dit is niet altijd het geval. Het is namelijk vooral ook belangrijk om de dikte van het matras af te stemmen op het lichaamsgewicht. Sommige mensen hebben extra dikte nodig, anderen niet. Daarnaast is het uiteraard ook zo dat je in bepaalde gevallen rekening wilt houden met het design van de bed ombouw. Het matras moet er netjes in kunnen vallen. Is het matras te dun, dan komt het frame boven het matras uit en dit is niet prettig.

Een matras met traagschuim kopen

Bij Droomidee vind je pocketvering matrassen met een dikte van 18 en 22 centimeter. Deze matrassen zijn van uitstekende kwaliteit en bieden een goede ondersteuning. Naast de pocketveringmatrassen hebben wij ook het NASA matras. Een NASA traagschuim matras is een matras met traagschuim én pocketveren. De pocketvering van het matras is afgedekt met een comfortabele laag NASA traagschuim. Deze matrassen, zoals het eenpersoons NASA matras hebben een standaard matrasdikte van 22 centimeter.

Dikte matras: belangrijk aandachtspunt!

De matrasdikte is een belangrijk aandachtspunt bij het kopen van een matras. Een erg dun matras slijt vaak sneller en biedt minder ondersteuning. Een matras met een dikte van 10 centimeter heeft dan ook zelden de beste kwaliteit. Het is beter om te kiezen voor een wat dikker matras, zodat je echt van een goede ondersteuning kunt genieten. Dat bevordert de nachtrust.

Een matras kopen dat bij je past

Het is natuurlijk het belangrijkst dat een matras gewoon goed bij je past. Dit kun je van tevoren niet altijd zeker weten. Soms merk je pas na een aantal nachten slapen dat het matras toch niet optimaal is voor jou. Daarom biedt Droomidee je altijd de mogelijkheid om 100 dagen proef te slapen op je nieuwe matras. Je kunt het matras dan écht goed ervaren. Bestel je nieuwe matras in de juiste matrasdikte online of neem eens contact met ons op als je nog vragen hebt.


Aanbevolen producten

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: