Tegenwoordig kun je alles online bestellen. Dat geldt ook voor een matras! Een matras online bestellen lijkt in het eerste opzicht misschien niet zo handig, want hoe kun je het matras dan testen en hoe weet je dat jij een matras koopt van goede kwaliteit?

We vertellen je alles wat je moet weten in deze blog! Bij Droomidee zorgen we voor een goede service, zodat het kopen van een matras online super makkelijk is. 

Matras online bestellen: hoe test je online de kwaliteit?

Een matras kopen in een fysieke winkel zou een groot voordeel kunnen hebben. Zo kun je in een fysieke winkel namelijk zelf direct jouw matras testen, voorafgaand aan het kopen. Klopt, in een online matrassen winkel kan dit niet. Echter hebben wij hier bij Droomidee natuurlijk over nagedacht: hoe kunnen wij ervoor zorgen dat je, ondanks dat je niet direct op het matras kunt liggen, toch een garantie op de kwaliteit hebt? Simpel! Wij hebben alle matrassen al voor je getest, dat hoef je dus niet zelf te doen. Daarnaast heb je de keuze uit 3 verschillende soorten matrassen. Hierdoor blijft het overzichtelijk en krijg jij geen keuzestress. Matras kopen ingewikkeld? Niet bij Droomidee.

100 nachten proefslapen

Een andere manier om jouw matras te testen is door gebruik te maken van onze 100 nachten proefslapen service. Je betaalt niets extra’s voor deze service! Zodra het matras bij jou wordt bezorgd kun je er automatisch gebruik van maken. 

Proefslapen is dé manier om te ontdekken of het matras aan al jouw wensen voldoet. Hierbij is enkele nachten proefslapen onvoldoende. Het duurt namelijk even voordat je gewend bent aan een matras. Je moet goed kunnen ervaren hoe het matras ligt. Je kunt een matras dus eigenlijk niet optimaal testen in een fysieke winkel. Hier heb je echt meer tijd voor nodig! We geven je daarom 100 nachten de tijd om onze matrassen te testen. 

Bevalt het matras niet dan kan je deze kosteloos retourneren. We kunnen het matras ruilen voor een andere soort of je ontvangt het volledige aankoopbedrag terug. 

Voordelen van online matras kopen: snel besteld en bezorgd!

Het bestelproces is super makkelijk. Je kiest allereerst jouw favoriete matras met behulp van onze handige product configurator. Je besteld en betaald het matras en vervolgens wordt deze al de volgende dag bij jou thuis bezorgd door prime trans. Geen gedoe met een groot matras in de auto dus!

Hoe stevig wil je het hebben?

Wanneer je eenmaal een beslissing hebt gemaakt over de grootte van je nieuwe matras, beginnen de belangrijke vragen pas écht. Want het is natuurlijk ontzettend belangrijk dat je lekker in je bed kan liggen. Daarvoor is het belangrijk dat je de juiste stevigheid kiest. Gelukkig hebben wij drie verschillende modellen voor je. Zo kun je altijd een geschikt matras kopen, waar jij heerlijk op kan liggen. Hier even een lijstje:

 • Koudschuim 18 cm. Dit matras heeft een koudschuimlaag van 2 centimeter dik. Dat klinkt misschien alsof het niet zoveel is, maar niet is minder waar. Deze laag van koudschuim wordt ook wel de comfortlaag genoemd en zorgt ervoor dat je lekker kunt liggen. Koudschuim zorgt voor een goede ventilatie, waardoor je het niet te warm krijgt op dit matras. Hou je van een stevig matras waar je niet te ver in wegzakt? Dan is dit het juiste matras voor jou.
 • Koudschuim 22 cm. Dit matras is wat zachter dan het bovenstaande matras, omdat de koudschuimlaag 4 centimeter dik is. Dit matras is echter nog steeds niet zo zacht dat je helemaal wegzakt, dus daar hoef je niet bang voor te zijn. De ondersteuning is nog steeds goed, waardoor je niet alleen lekker kan slapen, maar ook zonder rugpijn wakker wordt.
 • Traagschuim 22 cm. Dit is onze showstopper! Dit matras maakt namelijk niet alleen gebruik van koudschuim, maar ook van traagschuim. Dat betekent dat dit matras twee kanten heeft, waardoor je dus heel eenvoudig kunt wisselen van kant. Traagschuim neemt de vorm van je lichaam aan, waardoor je nog betere ondersteuning krijgt. De schuimlaag is echter niet zo dik dat je helemaal wegzakt. Je kunt je dus ‘s nachts nog zonder problemen omdraaien. De laag traagschuim is ook klein genoeg om niet warm te worden. Dus ook in de zomer is dit een heerlijk matras!

Heb je vragen of advies nodig? Dan staat onze klantenservice voor je klaar. 

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: