In de winter wil jij lekker warm liggen in je bed, terwijl je in de zomer behoefte hebt aan een koel matras. Wij hebben de ideale oplossing voor jou! Het 7 zone pocketvering matras met koudschuim en traagschuim is geschikt voor zowel de warmere dagen als de koudere dagen. Wil je weten hoe dit zit? Lees dan verder. 

De pocketvering switch!  

Het 7 zone pocketvering matras heeft aan de ene kant een laag traagschuim van 4 cm, de andere kant van het matras heeft een laag koudschuim van 4 cm. Doordat het traagschuim zijn werk doet aan de ene kant van het matras en het koudschuim aan de andere kant, kan je het matras door het jaar heen omdraaien. In de herfst en winter zorg je ervoor dat de kant met het traagschuim naar boven ligt en in de zomer en lente de kant met het koudschuim. Zo makkelijk kan het switchen van zomerbed naar winterbed, of andersom, zijn! 

Traagschuim matras voor de winter

Traagschuim wordt ook wel memory foam of NASA-schuim genoemd. Traagschuim vormt zich naar jouw lichaam en keert traag terug naar de originele vorm wanneer je uit bed stapt. Hierdoor krijgt jouw lichaam precies de goede ondersteuning.

Traagschuim omarmt je lichaam waardoor het lekker warm ligt. Veel mensen hebben de voorkeur voor traagschuim in de winter. Ook traagschuim zorgt voor voldoende ventilatie. Wordt het na de winter weer lente en vind je het te warm worden? Dan draai je het matras gewoon om naar de koudschuim zijde. 

Nog een voordeel van het omdraaien: het is goed voor de levensduur van jouw matras om het matras regelmatig om te draaien. Ga er, nu je toch bezig bent, ook even met de stofzuiger overheen en je matras is weer lekker fris. Zo gaat hij zeker 10 jaar mee!

Slaaptips voor de winter

Omdat wij het belangrijk vinden dat jij ‘s ochtends uitgerust wakker wordt delen we graag een aantal tips met je! Zo kan jij de koude nachten het beste doorkomen. 

 1. Je slaapt beter met een lichtelijk verlaagde lichaamstemperatuur. Pak jezelf dus niet te dik in als ‘s winters naar bed gaat. 
 2. s’ Ochtends is het in je voordeel om veel zonlicht te zien en hiermee een goede start van je dag te maken. ‘s Avonds is het juist andersom: probeer het licht dan zoveel mogelijk te mijden. Zet je telefoon of andere elektrische apparaten daarom zeker een uur van tevoren uit. 
 3. Een koude tocht is niet goed voor jouw nachtrust. Dit zorgt er namelijk voor dat je vaker gaat draaien, dit zal je hartslag verhogen en hierdoor wordt je vaker wakker. 

Koudschuim matras voor de zomer 

Koudschuim kenmerkt zich door een open celstructuur. Hierdoor ventileert het materiaal goed en voert het gemakkelijk vocht af. Zo blijft het matras relatief koel, wat heerlijk is in het voorjaar en de zomermaanden.

Het materiaal is ideaal in combinatie met de 7 zone pocketvering: naast dat het matras koel aanvoelt, ervaar je ook voldoende ondersteuning en lig je comfortabel zonder kuilvorming.

Slaaptips zomer

Val je s’ zomers slecht in slaap door de warmte? Koel slapen op warme dagen begint met een goed matras. Maar er zijn nog meer dingen die je kunt doen. Wij hebben aantal extra tips voor je op een rijtje gezet zodat jij kunt genieten van een goede nachtrust:

 1. Neem een koud voetenbad. De temperatuur van jouw voeten zijn heel bepalend voor je lichaamstemperatuur. Zijn je voeten lekker koel dan kan je een stuk beter in slaap komen!
 2. Gebruik een koude kruik. Een kruik is niet alleen geschikt in de winter, maar juist ook ideaal in de zomer. Vul hem met water en leg hem in de vriezer. Leg de ijskoude kruik ´s nachts in bed bij je en je zult heerlijk koel liggen.
 3. Gebruik katoenen beddengoed. Met beddengoed van 100% katoen lig je een stuk prettiger en zul je nog meer plezier hebben van jouw koudschuimmatras.
 4. Probeer ontspannen te liggen en houd het hoofd koel. 

Matras van kwaliteit online bestellen

Het pocketvering matras is geschikt voor alle seizoenen! Lijkt jou zo’n matras na het lezen van deze blog wel handig? Neem dan gauw een kijkje in onze webshop. Onze matrassen zijn verkrijgbaar in diverse maten: van eenpersoons tot twijfelaars en tweepersoons. 

Wij wensen je fijne winter én zomer nachten!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: