Wat is eigenlijk het beste matras voor een goede houding: een hard of zacht matras? Meestal hoor je dat een hard matras het beste is voor de houding en tevens rugklachten kan voorkomen. Maar klopt dat wel? Uiteindelijk gaat het erom dat je gewicht goed op een hard of zacht matras is verdeeld en er niet te veel druk op specifieke plekken wordt uitgewerkt.

Vroeger deden mensen nog weleens een plank onder het matras. De spiraalbodems die voor bedden werden gebruikt, veroorzaakten kuilen, waardoor een plank dit moest verhelpen. Dat is natuurlijk niet meer van deze tijd: een matras van kwaliteit in combinatie met een goede bedbodem moet zorgen dat je goed ligt!

Wat is beter: Een hard of zacht matras?

Uit onderzoek blijkt dan weer dat mensen met rugklachten minder pijn hebben op een zachter matras. Een heel hard matras ondersteunt de holte in de onderrug niet, waardoor er spanning op deze plek komt de staan. De rug kan daardoor niet goed ontspannen, met vervelende rugklachten tot gevolg. Ook andere lichaamsdelen kunnen last ondervinden na het liggen op een te hard matras, zoals heupen en schouders. Hoe komt dit? De doorbloeding wordt op een hard matras sneller afgekneld op deze specifieke plekken, met onrustige nachten en fysieke klachten als gevolg.

Hard of zacht matras? Het antwoord ligt in het midden

Is een zacht matras dus beter? Pas op, want een te zacht matras is ook niet goed! Een te zacht matras kan ook klachten veroorzaken. Een te zacht matras geeft namelijk juist minder ondersteuning, waardoor andere soort klachten kunnen ontstaan. Volgens ons ligt het antwoord daarom ergens in het midden… Letterlijk! Met een medium tot stevig matras.

Medium tot stevig matras

Alle matrassen van Droomidee zijn niet hard of zacht, maar juist medium tot stevig. Uit onze ervaring blijkt dat mensen op deze matrassen de beste nachtrust hebben en de minste fysieke klachten ervaren. Namelijk 97% van onze klanten zegt heerlijk te slapen.

Soms krijgen we de vraag of een soepeler matras niet beter is. Dat is volgens ons niet per se zo. Wat opvalt is dat de klanten die gewend zijn geraakt aan een versleten, zacht matras even moeten wennen aan de ligging van onze matrassen. Een medium matras ligt namelijk echt even anders! De ervaring is dat als deze mensen na de eerste periode gewend zijn geraakt, zij niet meer terug willen.

Medium-stevige matrassen van Droomidee

Het voordeel van onze medium-stevige matrassen is dat ze een goede ondersteuning bieden aan ieder lichaam. De matrassen gaan langer mee en geven een betere nachtrust dan heel zachte matrassen. Bij Droomidee hebben we 3 modellen in ons assortiment: voor iedere slaper een passend model!

7 Zone Pocketvering Matras – 18 cm dik

Dit is een steviger matras, aanbevolen voor mensen tot +/- 80 kg. Bekijk bijvoorbeeld 7 Zone Pocketvering Matras 80×200 x 18 cm

7 Zone Pocketvering Matras – 22 cm dik

Het voordeel van de extra dikke koudschuimlaag is dat je zachter ligt, mét de nodige ondersteuning. Bekijk bijvoorbeeld 7 Zone Pocketvering Matras 80×200 x 22 cm

7 Zone Pocketvering Matras – 22 cm dik + Traagschuim / NASA / Memory

The best of both worlds: de ene kant heeft een 4 cm dikke traagschuim-laag, de andere kant een 4 cm dikke koudschuim-laag. Bekijk bijvoorbeeld 7 Zone Pocketvering Matras 80×200 x 22 cm + Traagschuim / NASA / Memory

Traagschuim

Traagschuim ligt iets zachter en staat erom bekend de druk van het lichaam het beste te verdelen.

Koudschuim

Koudschuim gaat lang mee, geeft veel steun en ligt comfort. Koudschuim heeft een een hoog corrigerend vermogen.

Proefslapen op een hard of zacht matras is een must!

Uiteindelijk is er geen eenduidig antwoord op de vraag: Welk matras is het beste? Je moet het uiteindelijk zelf ervaren, want ieder lichaam is anders! Daarom is proefslapen een must. Bij Droomidee kun je maar liefst 100 dagen proefslapen. Dan weet je helemaal zeker of een matras iets voor jou is.

We zouden zeggen: kijk welk matras volgens jou het beste bij jouw lichaam en comfort past en ga het ervaren! Droomidee levert matrassen is diverse maten:

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: