Hoe slaap jij het liefste? Iedereen heeft zijn favoriete slaaphouding: op de buik, zij (links of rechts) of rug. Elke ligging komt helaas ook met zijn eigen bijkomende klachten. En dat is lastig! Want, als jij een favoriete slaaphouding hebt waar je ook wel klachten aan ondervindt, is het heel moeilijk om te switchen naar een nieuwe slaaphouding. Daarom is het van belang dat je het beste matras kiest die bij jouw houding op de buik, zij of rug past en je de juiste ondersteuning biedt.

Ben jij een echte buikslaper? Dan heb je helaas een verhoogd risico op rugpijn. Hoe dit te voorkomen? Wij hebben de oplossing! Lees onze blog en wordt een blije buikslaper!

Alvast een kijkje nemen in ons assortiment? Dat kan! Kijk in onze matrassenwebshop welke kwaliteitsmatrassen wij in huis hebben.

Klachten van buikslapers

We schreven het al: buikslapers hebben een verhoogd risico op rugklachten. Hoe komt dat? Wanneer je op je buik slaapt, vorm je sneller een holle rug. Een holle rug is niet goed voor de houding en kan veel klachten veroorzaken. Daarbij komen overigens ook nekklachten kijken: slapen op de buik betekent dat je de nek intensief draait als je met het hoofd aan de andere kant wilt liggen.

De rugspieren zijn een grote spiergroep en daardoor zeer bepalend voor hoe je je voelt: als je hier last van hebt, beïnvloedt het al gauw andere lichaamsdelen en het algemeen welbevinden. Wat dit lastig maakt voor buikslapers is dat ze niet zomaar van slaaphouding kunnen veranderen. Daarom is het voor buikslapers van belang het juiste matras te vinden die de rug- en nekklachten zoveel mogelijk kan voorkomen.

Beste matras voor buikslapers

Voor buikslapers zijn de elementen hardheid, stabiliteit en ondersteuning van groot belang. Als je op de buik slaapt, heb je overdag een verhoogde druk op het bovenlichaam. Dit leidt tot onrustig slapen, maar ook tot rugpijn wanneer het matras deze drukpunten niet verminderd.

Voldoende ondersteuning is dus van belang. In wat voor matrassen vinden we dit? Het zeven zone pocketvering matras met traagschuim biedt de juiste ondersteuning voor de drukpunten, maar zorgt ook voor een goede slaaphouding. Het traagschuim vormt zich naar het lichaam, waardoor de buikslaper hier goed in blijft liggen en de druk van de rug wordt weggenomen. Zo lig je langdurig stabiel en zul je minder klachten ervaren.

Hardheid van het matras

Wanneer je als buikslaper een matras aanschaft, zul je ook goed op de hardheid van het matras moeten letten. Het matras mag niet te zacht, maar ook niet te hard zijn. Een te zacht matras zorgt ervoor dat de buik dieper in het matras zakt, waardoor er een holle rug ontstaat. De ruggengraat van een holle rug zakt in dit geval door en zal flinke rugklachten veroorzaken.

Een stevig matras heeft dus de voorkeur. Alle matrassen van Droomidee zijn medium tot stevig: perfect voor de buikslaper dus! Bij onze stevige matrassen heb je de keuze tussen een matras van 18 cm dik, 22 cm dik of 22 cm dik met traagschuim.

Beste matras voor buikslapers online bestellen

Samengevat kunnen we dus het volgende stellen: een buikslaper heeft heel veel baat bij een stevig 7 zone pocketvering matras met traagschuim. In ons assortiment hebben wij diverse maten pocketvering matrassen met traagschuim.

Kijk op je gemak in de webshop welk formaat bij jouw voorkeur heeft. Bestel hem met een paar klikken en hij wordt gratis op de door jou gekozen besteldatum tot aan de deur geleverd. Veel plezier met je nieuwe matras en wij hopen dat je snel klachtenvrij slaapt!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: