Wil jij een nieuw tweepersoons bed aanschaffen? Dan heb je waarschijnlijk ook een nieuw tweepersoons matras nodig! Voordat jij jouw nieuwe bed en matras aanschaft, moet je er eerst achter komen welk formaat je zoekt: tweepersoons matrassen zijn namelijk beschikbaar in verschillende formaten!

Zo hebben wij bij Droomidee al drie verschillende maten tweepersoons matrassen. Namelijk: 140 cm x 200 cm, 160 cm x 200 cm en 180 cm x 200 cm. Wil jij een extra lang matras? Dan hebben we deze varianten ook nog in de lengtematen 210 cm en 220 cm beschikbaar. Iets om over na te denken dus! Weet je niet zeker welk tweepersoons matras geschikt is voor jou (en jouw partner)? Wij helpen je graag een handje door middel van deze blog!

Tweepersoons matras: 140 cm, 160 cm of 180 cm?

Welk tweepersoons matras is het meest geschikt voor jou? Dat heeft alles te maken met een aantal punten:

 • Hoeveel ruimte heb je in jouw slaapkamer?
 • Hoe groot zijn jij en je partner?
 • Liggen jullie graag ruim of dicht bij elkaar?

Als je deze vragen kunt beantwoorden, zullen deze antwoorden je leiden naar het juiste tweepersoons matras. Wij leggen deze drie matrassen en hun mogelijkheden aan je voor in deze blog.

140 cm x 200 cm matras

Een tweepersoons matras van 140 cm x 200 cm is ideaal als je niet veel ruimte hebt in jouw slaapkamer, maar wel graag in een tweepersoonsbed wilt kunnen slapen. Dit matras is daarnaast vooral geschikt voor partners die wat kleiner van stuk zijn en niet te veel ruimte nodig hebben. Als jullie beiden lang zijn of graag ruim liggen, dan is het 140 cm x 200 cm matras geen ideaal tweepersoons matras voor jullie. Dan kunnen jullie beter uit de voeten met een 160 x 200 cm of 180 x 200 cm matras.

Is het 140 cm x 200 cm juist wel een geschikt matras voor jou? Dan heb je nog meer keuzes te maken! Wij leveren dit matras namelijk in drie soorten:

160 cm x 200 cm matras

Het tweepersoons matras van 160 cm x 200 cm is de ideale optie als je voldoende ruimte hebt, maar net niet voor het grootste formaat. Op zich niet erg: het matras in 160 x 200 cm is heel gangbaar en zal de meeste partners goed passen.

Is het 160 cm x 200 cm het perfecte matras voor jou? Dan heb je wat te kiezen! Wij leveren dit matras in drie opties:

180 cm x 200 cm matras

Dit tweepersoons matras is ons grootste formaat! Zeer geschikt voor een ruime slaapkamer en partners die in bed het liefst ook alle ruimte hebben. Of je nu klein of groot van stuk bent: een kingsize matras zoals deze vindt iedereen heerlijk! Wel is dit matras extra fijn als je wat groter bent.

Vind jij lengtemaat 200 cm wel prima? Dan kun je kiezen uit drie mogelijkheden:

Tweepersoons matras bestellen bij Droomidee

Zoals je ziet heb je bij Droomidee een ruime keuze in tweepersoons matrassen. Bestel jouw nieuwe tweepersoons matras gemakkelijk in onze webshop en geniet al binnen enkele dagen van een optimale nachtrust!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: