Heb jij na het slapen last van rugklachten of schouderklachten? Dan kan het zo zijn dat deze klachten veroorzaakt worden door jouw matras. Er zijn natuurlijk ook nog een aantal andere oorzaken van fysieke klachten. Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet. Zo word jij straks uitgerust en zonder klachten wakker!  

1. Een goede nachtrust begint bij een rustige avond routine 

Tijdens het slapen bewegen we veel meer dan je denkt. Dit betekent dus dat onze slaaphouding verandert gedurende de nacht. Misschien val je in slaap op je rug maar word je wakker op je zij of buik. Tijdens het draaien kan het zijn dat jouw lichaam in een verkeerde houding terecht komt dat pijn veroorzaakt. Helaas valt er weinig te doen aan jouw slaaphouding. We kunnen gelukkig wel voorzorgsmaatregelen nemen om een verkeerde slaaphouding te voorkomen! Een rustige nachtrust begint bij een rustige routine voor het slapengaan. Zorg voor een donkere, stille kamer waar voldoende ventilatie is. Kijk geen tv in bed en je mobiele telefoon aan de kant! Dit zijn kleine acties met een groot gevolg: rust!

2. Kussens, kussens en nog eens kussens

Veel kussens op bed lijkt misschien heel prettig, maar één kussen biedt al voldoende ondersteuning. Wanneer je op meerdere kussens slaapt zijn de rug en nek niet meer in een rechte lijn, hierdoor ontstaat er een verkeerde houding. Het is ook belangrijk dat je kussen niet te hard of te zacht is, maar perfect aansluit bij de behoeften van jouw lichaam. Met een goed kussen kun jij klachten als hoofdpijn en nekpijn zo veel mogelijk voorkomen.

3. Een oud of slecht matras 

Een verkeerd of verouderd matras heeft grote gevolgen voor je slaaphouding. Zeker wanneer er al kuilvorming ontstaat. Het matras sluit dan niet meer aan bij de behoeften van jouw lichaam waardoor de ruggengraat in een verkeerde houding kan gaan liggen. Dit kan leiden tot verergering van klachten. Een goed matras biedt daarentegen voldoende ondersteuning en verminderd drukpunten. Hierdoor kan jouw lichaam ’s nachts optimaal uitrusten en herstellen. 

Let hierbij ook op de hardheid van het matras! Als het matras te hard of te zacht is zal dit ook leiden tot onvoldoende ondersteuning. 

Matras van Droomidee 

Fysieke klachten kunnen dus worden veroorzaakt door een slecht matras. Maar dat betekent ook dat klachten kunnen worden voorkomen door een goed matras. En dat is natuurlijk goed nieuw! Kies een matras van hoge kwaliteit die voldoende ondersteuning biedt en de druk van het lichaam optimaal verdeeld. De perfecte combinatie? Een matras van traagschuim en koudschuim. Dit matras is verkrijgbaar in verschillende maten. Je bekijkt ze allemaal in onze webshop. 

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: