Het is belangrijk om het juiste matras aan te schaffen voor jouw kind. Een goede nachtrust draagt namelijk bij aan de gezondheid en ontwikkeling van jouw kind.

Maar waar moet een kindermatras dan precies aan voldoen? Wij hebben alles op een rijtje gezet! 

Waar moet een goed kindermatras aan voldoen? 

Net als bij een matras voor volwassenen, moet een kindermatras aan bepaalde wensen voldoen die ervoor zorgen dat jouw kind goed kan slapen. Kinderen hebben fysiek en mentaal veel baat bij een goed matras!

Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf van een kindermatras:

 • Vering en stevigheid

  Controleer bij een kindermatras altijd of het matras is voorzien van een goede vering. Kijk of het matras meeveert als jouw kind erop ligt en ook weer optimaal terugveert. Veert het matras te weinig? Dan is deze te hard. Zakt jouw kind weg in het matras? Dan is het matras te zacht en biedt het niet voldoende ondersteuning. Het is belangrijk dat het matras stevig is en goed meeveert. Onze pocketvering matrassen van 80×200 cm of 90×200 cm hebben een optimale vering, zijn stevig en ideaal als kindermatras.

 • Ventilatie

  Dat volwassen ´s nachts transpireren wist je waarschijnlijk wel. Maar heb je er ook bij stilgestaan dat kinderen ook transpireren? Een kindermatras moet dus goed ventileren, zodat jouw kind het niet te warm krijgt tijdens het slapen. Onze matrassen met koudschuim ventileren uitstekend en zijn geschikt voor kinderen.
 • Lichaamsondersteuning

  Iedereen heeft een goede ondersteuning nodig tijdens de slaap! Kies daarom voor een matras met voldoende ondersteuning, zoals onze 7 zone pocketvering matrassen.
 • Materiaal

  Een kindermatras wordt meestal gefabriceerd uit polyether, latex of koudschuim. Koudschuim is het meest geschikt voor een kindermatras, vanwege de open celstructuur en veerkracht. Het zorgt voor een goede nachtrust.
 • Formaat en matrasdikte

  Zorg dat een matras lang en breed genoeg is voor jouw kind. De meest voorkomende maten voor een kindermatras zijn 80×200 en 90×200. Daarnaast moet een matras dik genoeg zijn, minimaal 10cm, maar het liefst nog wat dikker. Hoe dikker het matras, hoe fijner het ligt voor jouw kind!  Droomidee hanteert voor kinderen een gangbare matrasdikte van 18 cm. 

Een kindermatras online bestellen 

Bij Droomidee kun je terecht voor verschillende kindermatrassen. Kies door middel van onze handige configurator in de webshop gemakkelijk het ideale matras voor jouw kind! Kom je er niet uit? Wij geven je graag advies! 

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: