Matras afhankelijk van je gewicht: waarom eigenlijk?

Een matras afhankelijk van je gewicht kopen: hoe belangrijk is dat nu echt? Veel mensen hebben weleens gehoord dat een matras kopen op basis van je gewicht verstandig is, maar besteden hier bij aankoop van een matras toch geen aandacht aan.

Wij vertellen je hoe belangrijk het is om een matras op basis van je gewicht te kopen en met welke andere zaken je nog rekening kunt houden.

Hardheid matras aanpassen aan je gewicht

Een stevig matras voelt voor een relatief licht persoon heel anders aan dan voor een persoon met wat meer lichaamsgewicht. Wanneer je een matras gaat kopen, dan zijn er in de basis drie categorieën.

Je kunt gaan voor een zacht matras, voor een medium matras of een hard matras. Hierbij moet je er rekening mee houden dat de hardheid van het matras in evenwicht is met je gewicht. Hoe hoger je gewicht, hoe harder het matras moet zijn. Hoe lager je gewicht, hoe zachter het matras moet zijn. 

Een matras op gewicht kopen is dus echt belangrijk?

Ja, een matras op gewicht kopen is echt belangrijk. Wanneer je relatief licht van gewicht bent, dan voelt een hard matras al snel aan als een steen. Ben je juist wat zwaarder en lig je op een zacht matras?

Dan krijgt je lichaam niet voldoende ondersteuning. Als de hardheid van het matras niet goed is afgestemd op je gewicht, dan ontwikkel je snel rug-, nek- en schouderklachten. Dit moet je uiteraard altijd  voorkomen. Zorg er dus voor dat het matras goed past bij je lichaamsgewicht, zodat je lichaam optimaal wordt ondersteund.

Welk Droomidee matras past bij mij?

Bij Droomidee combineren we een 7 zone pocketvering systeem met koudschuim en/of traagschuim. In alle gevallen is het belangrijk om het matras op basis van je gewicht te kopen.

Het advies luidt om een zacht matras te kopen wanneer je minder dan 70 kilo weegt. Mensen tussen de 70 en 90 kilo liggen vaak het best op een medium matras en voor mensen met een zwaarder gewicht is een hard matras de beste keuze.

Test een matras altijd goed uit

De standaarden zijn niet voor iedereen passend. Wanneer je al rugklachten hebt kan het zijn dat je toch behoefte hebt aan een wat steviger matras, ook als je relatief licht van gewicht bent.

Het is daarom altijd belangrijk om een matras goed uit te testen. Krijg je last van drukpunten, bijvoorbeeld bij je schouders of bekken? Dan is het matras net iets te hard voor je. Bij Droomidee heb je altijd de mogelijkheid om je nieuwe matras goed te testen. Je kunt alle matrassen namelijk 100 dagen gratis uitproberen

Wil jij ook een matras op basis van je gewicht kopen?

Een matras kopen op gewicht is altijd verstandig. Droomidee heeft veel verschillende matrassen in het online assortiment. Neem gerust een kijkje en maak je keuze. Je kunt het gewenste matras online bestellen en wij zorgen voor een snelle bezorging. Wil je meer informatie of heb je advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.

Bekijk alle matrassen van Droomidee

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: