Heb jij last van fysieke klachten? Dan is een medisch matras een oplossing voor jou. Een medisch matras kan er namelijk voor zorgen dat je klachten verminderen en jij straks weer uitgerust wakker wordt. Wil je meer weten over ons medisch matras en ben je benieuwd naar de voordelen? Lees dan deze blog! 

Voor wie is een medisch matras geschikt? 

Ons medisch matras kan in principe door iedereen worden besteld. Een medisch matras is namelijk niet alleen geschikt voor voor mensen met zeer ernstige klachten. Ook als je lichte klachten ervaart kun je baat hebben bij een medisch matras. Daarnaast helpt een medisch matras bij het voorkomen van fysieke klachten. 

Eigenschappen medisch matras

Er zijn volgens ons een aantal eigenschappen waaraan een medisch matras moet voldoen:

 • Goede ondersteuning en drukverlaging
 • Optimale ventilatie en vochtafvoer 
 • Juiste anti-allergische eigenschappen

Goede ondersteuning en drukverlaging 

Het medisch matras van Droomidee is erg comfortabel. Dit komt doordat we gebruik maken van een innovatief
7 zone pocketvering systeem. De veren zijn afzonderlijk verpakt in een pocket. Hierdoor kan elke veer zich onafhankelijk van de andere veren bewegen. Dit maakt het mogelijk om verschillende veren te gebruiken in één matras. Op deze manier kunnen er comfortzones worden gecreëerd. In de schouder- en heupzone worden er zachtere veren gebruikt zodat je lichaam gelijkmatig over het matras verdeeld wordt en drukpunten vermindert worden. Hierdoor voorkom of verminder je klachten bij de nek, schouders, rug en heupen. 

Koudschuim en traagschuim 

De medische matrassen van Droomidee zijn niet alleen voorzien van een 7 zone pocketvering, maar ook van traagschuim en koudschuim. Het koudschuim zorgt voor voldoende ventilatie en luchtcirculatie. We vertellen je er hieronder meer over. Het traagschuim, ook wel bekend als “memory foam” of “NASA-schuim”, is een soepel materiaal dat zich vormt naar jouw lichaam. Zo wordt jouw gewicht nog beter over het matras verdeeld en geniet je van extra ondersteuning en comfort.

Goede ventilatie 

Het medisch matras van Droomidee heeft een laag koudschuim van 4 cm dik. Koudschuim ventileert goed en kan vocht gemakkelijk afvoeren. Zo blijft jouw matras langer fris en zul je minder last hebben van nachtelijk zweten. Dat slaapt wel zo lekker! Dit is enerzijds prettig voor de slaapkwaliteit en zorgt anderzijds voor een goede hygiëne. 

Tip: sla elke dag de dekens netjes om, zodat je matras extra goed kan ventileren. Zo slaap je nog frisser!

Anti-allergisch 

De matrassen van Droomidee zijn anti-allergisch en antibacterieel. Dit bevordert de gezondheid. 

Een medisch matras bij schouder- en rugklachten

Een matras kan jouw schouder- en rugklachten verminderen of verergeren. Het is daarom van belang om het juiste matras te kiezen. Vroeger werd vaak gezegd dat een hard matras het beste was bij rugklachten. Dit is echter niet het geval. Een zacht medisch matras zorgt voor een goede houding en minder rugklachten. Wel is het van belang dat het matras niet te zacht is. Het matras moet namelijk voldoende ondersteuning bieden. Het medisch matras van Droomidee voldoet aan deze eis. Meer weten over dit matras? Je bekijkt hem hier

Matras van goede kwaliteit 

Als jij een medisch matras koopt voor jouw fysieke klachten, wil je natuurlijk dat deze jaren meegaat! Droomidee biedt matrassen van hoge kwaliteit, met maar liefst 10 jaar garantie.  Daar kun je dus even mee vooruit! Als je ervoor kiest om een medisch matras te bestellen, zorgen wij dat deze morgen bij jou geleverd wordt. Super makkelijk en snel! Zo haal je goedkoop een medisch matras in huis en hoef je er niet eens zelf de deur voor uit. Daarnaast mag je het matras gratis 100 dagen uitproberen. Zo weet je zeker of het matras jouw klachten vermindert. 

Wil je zeker weten of een medisch matras bij jou past? Neem contact met ons op, we helpen je graag! 

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: