Ga je aan de slag met jouw slaapkamerinterieur en lijkt het jou mooi om jouw matras op de vloer te leggen? Doe maar niet. Een matras op de vloer kan heel mooi passen in een minimalistisch interieur, maar goed is het niet. Waarom is een matras op de grond niet goed? En zijn er alternatieve opties die hetzelfde effect geven, maar wel goed zijn? Wij van Droomidee geven antwoord op al jouw vragen in deze blog!

Een matras op de vloer: niet gezond

Jouw matras op de vloer leggen, dat vinden wij bij Droomidee dus helemaal geen goed idee. Waarom niet? Het is belangrijk dat jouw matras goed kan ventileren. Onze matrassen in 7 zone pocketvering met koudschuim en traagschuim ventileren optimaal: dat komt door de materialen die wij gebruiken en hoe deze in het matras zijn verwerkt. Maar, als je dit matras op de grond legt, belemmer je deze ventilatie. Het matras kan aan de onderzijde niet goed ventileren, doordat de dichte vloer dit tegenhoudt. Zo hoopt het vocht zich aan de onderkant op en kan er schimmel ontstaan. Dit is ongezond voor jouw lichaam en geeft jouw slaapkamer een onaangename geur. Bovendien zorg je hiermee ook niet goed voor je matras: zo kan jouw matras zeker niet meer dan 10 jaar mee, en dat is zonde van jouw investering!

Andere mogelijkheden dan een matras op de vloer? Kies een laag bed

Je leest het: jouw 7 zone pocketvering matras op de vloer leggen is dus geen goed idee, in vele opzichten. Heb jij een slaapkamer met een mooi minimalistisch interieur? Of wil je jouw slaapkamer helemaal zen of in Japanse stijl maken? Dan snappen wij dat je qua look liever wel je matras op de vloer zou willen leggen… Maar, gelukkig zijn er alternatieven!

Tegenwoordig zijn er in veel woonwinkels of speciaalzaken mooie lage bedden en/of bedbodems te vinden. Deze staan laag bij de grond, maar laten jouw matras nog steeds optimaal ventileren. Dat is heel wat anders dan een matras op de vloer

Bedbodem: zelf maken of naar de meubelmaker

Vind je het lastig om het lage bed van jouw dromen te vinden in de winkel? Je kunt deze natuurlijk ook zelf maken of laten maken door een meubelmaker. Als je hem zelf maakt, kun je bijvoorbeeld met pallets werken: superhip! Zorg dan wel ervoor dat het bed niet doorzakt anders heb je nog steeds een matras op de vloer.

Laat je jouw lage bed voor jouw 7 zone pocketvering matras liever maken door een meubelmaker? Zoek dan mooie plaatjes online (bijvoorbeeld via Pinterest) en/of maak een tekening en presenteer deze aan de meubelmaker, zodat hij ermee aan de slag kan.

Matras en bedbodem: slaap zonder klachten

Een goede bedbodem zorgt er niet alleen voor dat jouw matras goed ventileert, maar optimaliseert tevens jouw slaaphouding. Onze stevige matrassen hebben de juiste tegendruk nodig, zodat jij heerlijk slaapt. Met een goede bedbodem draag je hieraan bij.

Wil je weten welke bedbodem geschikt is voor jouw 7 zone pocketvering matras? Lees de blog: Welk matras past bij welke bedbodem?

Benieuwd naar onze matrassen? Ons assortiment bestaat uit pocketveringmatrassen met koudschuim en/of traagschuim. Wij hebben diverse formaten beschikbaar, van 80 cm tot 210 cm, maar kunnen ook jouw matras op maat fabriceren. Benieuwd? Neem een kijkje in de webshop.

Advies over jouw pocketvering matras

Wil je zeker weten dat je het juiste matras koopt? Met de 7 zone pocketvering matrassen van Droomidee zit je altijd goed. Wil je toch graag wat advies voordat je jouw aankoop doet? Lees dan onze blogs of bekijk de Vraag en Antwoord-pagina. Heb je een specifieke vraag? Neem dan gerust contact op met Droomidee en wij helpen je graag verder!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: