Tweepersoons Matras

Als je lekker ruim wil slapen, is een 160×200 matras de juiste keuze. Dit tweepersoons matras heeft één van de meest voorkomende afmetingen voor een tweepersoons bed. Met pocketvering matrassen 160×200 heb je meer dan genoeg ruimte voor een heerlijke nachtrust samen met je partner.

Welk 160×200 matras past bij mij?

Welk matras het meest geschikt is voor jou, is sterk afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren. Sommigen houden van het wiegende effect van Bonellveren (te vergelijken met een waterbed), anderen houden weer van meer stugheid in hun matras. Als jij een nieuw 160×200 aan wil schaffen, is het altijd aan te raden om te gaan proefslapen.

Hoe werkt proefslapen?
Proefslapen betekent heel simpel dat je het 160×200 matras dat je op het oog hebt besteld, en dat je het voor een bepaalde tijd thuis kunt proberen. Bij webshops heb je sowieso altijd de mogelijkheid om je bestelling binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden terug te sturen, maar dat is niet altijd genoeg om te weten of een matras nu echt bij je past. Een matrassenwebshop zoals Droomidee biedt zelfs 100 nachten proefslapen aan, waarmee je dus meer dan drie maanden de tijd hebt om het matras te proberen. Binnen deze tijd kun je het 160×200 matras ook nog retourneren als dit onverhoopt toch niet blijkt te bevallen.

160×200 pocketvering matras

Om nog even bij Droomidee te blijven: de 160×200 matrassen die zij aanbieden, zijn allemaal pocketveringmatrassen. Bij dit type matras zitten de veren per stuk verpakt in losse zakjes. Het grote voordeel hiervan is dat de veren elkaar dus niet raken als je beweegt, bijvoorbeeld als je in je slaap veel draait. Bij de ouderwetse veren was het dan namelijk nogal eens het geval dat de veren in elkaar haakten, wat natuurlijk ook geluid maakte. Een matras dat geluid maakt, is natuurlijk wel het laatste wat je in je bed wil hebben liggen. Sommigen zweren hier echter bij, omdat alle veren aan elkaar verbonden zijn en deze dus een wiegend effect genereren. Het geluid nemen ze hierbij dan op de koop toe.

Pocketvering matrassen worden over het algemeen als een stuk comfortabeler gezien, aangezien het wiegend effect ontbreekt. Hierdoor is het gemakkelijk om op het matras te draaien of gewoon heerlijk te woelen, zonder dat er kuilvorming ontstaat.

Een matras online bestellen

Sommigen vinden het maar een raar idee: een matras online bestellen. Het tegenovergestelde is echter waar. Bij een winkel kun je vaak slechts heel even nieuwe pocketvering matrassen 160×200 matras uitproberen, waardoor je weinig tijd hebt om het matras echt goed te testen. Bij een webwinkel bestel je het matras, waardoor je het daarna gewoon in je eigen bed kunt proberen, in plaats van in de bedden die bij de winkel staan. Let wel altijd goed op de voorwaarden die de matrassenwebshops hanteren omtrent proefslapen, zodat je wel zeker op tijd bent met het terugsturen van het matras als dit toch niet blijkt te bevallen. Mocht je nieuwe matras toch niet zo comfortabel zijn als je hoopte, neem dan even binnen de proefslaapperiode contact op met de matrassenwebshop om je 160×200 matras te retourneren. Bij Droomidee kun je dit binnen 100 dagen volledig gratis doen.


Aanbevolen producten

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: