Heb jij in de woonkamer wat ruimte over? Een lege plek op de studeerkamer? En heb je vaak logees of doe je graag een powernap? Dan zou je kunnen overwegen om een “daybed” te creëren met een 80 x 200 matras!

Benieuwd wat een daybed precies is en hoe je dit zelf kan maken? In deze blog geven we je de nodige informatie en inspiratie!

Daybed met 80 x 200 matras

Wat is een daybed dan precies? Een daybed is eigenlijk een bed dat prima in de woonkamer of studeerkamer kan, omdat het ook wel op een heel relaxte bank lijkt. Maar, het is geen bedbank! Het daybed heeft een 80 x 200 matras dat je juist niet inklapt en verstopt. Een daybed mag gezien worden!

Doordat daybeds meestal op een houten front worden gemaakt, doet het vaak een beetje hippie-achtig aan. Gooi er wat leuke kussens bij, een dekentje met franjes en je bent helemaal in relaxte Ibiza-sferen.

Waarom is het 80 x 200 matras ideaal?

Is het 80 x 200 matras een must voor het daybed? Nee hoor. Je kunt voor jouw daybed natuurlijk ook een groter matras gebruiken, van bijvoorbeeld 90 x 200 cm of 120 x 200 cm. Maar aangezien het daybed vaak al behoorlijk in het oog springt en niet te veel op een echt bed moet lijken, kiezen de meeste mensen voor het matras van 80 cm breed.

Bij Droomidee hebben we drie soorten 80 x 200 matrassen. Dit zijn alledrie 7 zone pocketvering matrassen, in diverse uitvoeringen:

 • 7 Zone Pocketvering Matras 80×200, 18 cm dik
 • 7 Zone Pocketvering Matras 80×200, 22 cm dik
 • 7 Zone Pocketvering Matras 80×200, 22 cm dik met Traagschuim / NASA / Memory

Waarom kies je voor een daybed?

Je hebt drie redenen om voor een daybed met een 80 x 200 matras te kiezen: voor jezelf, voor je gasten, of voor beiden!

Een daybed voor je gasten

Een daybed ziet er niet alleen heel leuk en hippie-achtig uit, maar is ook nog eens superhandig als je gasten hebt. Overdag is het daybed een leuke hang-out, maar ´s avonds gooi je er een nieuw laken overheen en kan jouw gast hier gewoon blijven slapen. Superhandig, vooral als je geen logeerkamer hebt. Let wel op dat op een daybed met 80 x 200 cm matras natuurlijk wel maar 1 gast kan slapen.

Een daybed voor jezelf

Met een daybed creëer je een unieke relaxplek voor jezelf. Werk jij in deze tijden ook thuis en vind je het fijn om tussen het werken door even een powernap te doen? De bank ligt niet altijd even optimaal en om nu terug in bed te kruipen, is ook niet altijd een goed idee. Met een daybed op jouw thuiskantoor of in de woonkamer doe je gemakkelijk een powernap, zonder je daarna verkrampt te voelen. Het daybed met 80 x 200 matras met pocketvering ligt namelijk super lekker en is drukverlagend!

Hoe maak je een daybed?

Een daybed kun tegenwoordig al kant en klaar in de beste online interieurshops kopen, maar kun je ook zelf maken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld houten pellets: goedkoop, stevig en bovendien heel hip! Je kunt de pellets helemaal laten zoals ze zijn, maar je kunt ze eventueel ook voorzien van een likje verf, zodat het net wat beter in jouw interieur past.

80 x 200 matras van Droomidee

Zoek jij een matras voor jouw daybed? Bij Droomidee hebben we precies wat je zoekt! In onze webshop vind je gemakkelijk jouw ideale matras en zorgen we bovendien dat deze de volgende dag geheel gratis bij je wordt thuisbezorgd.

Heb jij een daybed gemaakt met ons matras? Dan zijn wij heel benieuwd hoe dat eruit ziet! Maak een foto van jouw daybed, zet hem op Instagram en tag Droomidee. Wie weet plaatsen wij jouw mooie foto dan binnenkort wel in onze feed!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: