Wil jij een nieuw matras kopen? Dan wil je deze natuurlijk eerst testen. Misschien dacht je dat dit alleen mogelijk was bij fysieke winkels, maar ook bij Droomidee kun je alle matrassen 100 dagen gratis uitproberen. Wil je weten hoe? Lees dan deze blog, we vertellen je er graag meer over.

Matrassen testen: 100 dagen proefslapen 

Bij een fysieke matrassenwinkel werkt het matrassen testen eenvoudig: je gaat erop liggen en voelt aan of het is wat je zoekt. Ligt het te hard? Ligt het te zacht? Dan test je gewoon een ander matras! Maar let op, proefslapen in een winkel geeft je alleen een eerste indruk, om echt een matras goed te kunnen testen en om je lichaam er aan te laten wennen, is vaak zo’n 4 tot 6 weken nodig! Het kan dus zijn dat het in de winkel heerlijk ligt, maar het matras na een aantal weken toch helemaal niet fijn blijkt te zijn. Maar hoe werkt dit bij onze online matrassenwinkel? Dat gaat natuurlijk een beetje anders, deze test je namelijk bij jou thuis. We vertellen je graag hoe dit gaat! 

100 dagen proefslapen: hoe werkt het? 

Je kunt onze matrassen testen door gebruik te maken van onze 100 dagen proefslapen service. Deze test-service is gratis voor iedereen die een Droomidee matras koopt! Het werkt eenvoudig: 

 1. Kies en bestel jouw favoriete matras met behulp van onze handige configurator.  
 2. We komen jouw matras de volgende dag gratis thuis bezorgen. 
 3. Het proefslapen kan beginnen! Ga op jouw matras slapen en ervaar of het matras aan jouw wensen voldoet. 
 4. Ben je binnen deze 100 dagen niet tevreden over jouw keuze? Dan kun je jouw matras gratis retourneren en omruilen voor een ander matras die beter bij jou past, of wij betalen het volledige aankoopbedrag aan je terug. 

Proefslapen is belangrijk! 

Proefslapen is dé manier om te ontdekken of het matras aan al jouw wensen voldoet. Hierbij is enkele nachten proefslapen onvoldoende. Het duurt namelijk even voordat je gewend bent aan een matras. Je moet goed kunnen ervaren hoe je ligt, hoe je slaapt en ook hoe je je de volgende dag voelt. Je kunt een matras dus eigenlijk niet optimaal testen in een fysieke winkel. Hier heb je echt meer tijd voor nodig! We geven je daarom 100 nachten de tijd om onze matrassen te testen. Wanneer een matras voor lichamelijke klachten of slaapproblemen zorgt, dan zal dit zich binnen de termijn van 100 dagen uiten. 

Is matrassen testen wel duurzaam?

Matrassen testen, retourneren en vervolgens een nieuw matras ontvangen: is dat wel zo duurzaam? Bij Droomidee zorgen we dat het matrassen testen zo duurzaam mogelijk verloopt, door de geteste matrassen altijd te recyclen. Zo gaat jouw geretourneerde pocketvering matras uit de proefperiode niet zomaar verloren. De matrassen worden nooit hergebruikt, je ontvangt dus altijd een ongebruikt matras. 

Daarbij is het ook zo dat onze klanten genieten van de service 100 dagen proefslapen, maar lang niet iedereen hier gebruik van maakt. 97% van al onze klanten is altijd direct tevreden over het matras, dus slechts 3% retourneert het matras. 

Welke matrassen kan ik testen?

Het Droomidee matras komt in 3 verschillende uitvoeringen: stevig, medium en zacht. Daarnaast zijn er verschillende formaten. Wil jij een matras van 80×200 cm testen of liever een tweepersoons matras van 160×200 cm? Je kunt alle matrassen van Droomidee 100 nachten gratis uitproberen

We staan voor je klaar

Neem gerust contact met ons op als je nog vragen hebt. Wij informeren en adviseren je graag. Alvast veel plezier met testen! 

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: