Tips voor succes met AirBnb

Airbnb is een erg populair platform. Steeds meer mensen maken gebruik van de service waarbij je een kamer of een woning van een particulier boekt. Je woning via AirBnb verhuren is dan ook erg interessant. Want zo kan je makkelijk een extraatje bijverdienen. Maar hoe wordt je succesvol op Airbnb? Dat lees je in deze blog.

1. Wees vooraf duidelijk in je communicatie.

Gasten willen graag zo veel mogelijk informatie lezen over jouw woning of kamer. Beschrijf de ruimte(s) daarom zo goed mogelijk en geef informatie over de buurt. Wees hierin eerlijk en geef ook dingen aan die juist voor verrassingen kunnen zorgen. Maar bedenk ook wat jouw AirBnb bijzonder maakt en noem dat ook op de pagina.

2. Maak mooie foto’s

De foto’s van de ruimtes zijn erg belangrijk. Zorg ervoor dat je de foto’s overdag maakt, met een goede camera. Ruim alle ruimtes op en verberg persoonlijke spullen als kleding en persoonlijke foto’s zoveel mogelijk. Vergeet ook niet een foto van de tuin en/of de voorkant van het gebouw te maken en maak eventueel een foto van de straat.

3. Blijf in contact

Probeer altijd aanwezig te zijn als de gasten arriveren zodat je ze welkom kan heten en alles uit kan leggen. Ben je er niet? Leg dan in ieder geval een welkomsbericht neer met alle informatie. Wees ook tijdens het verblijf van de gast bereikbaar voor vragen en stuur na één dag een berichtje om te vragen of alles naar wens is. Los problemen zo snel mogelijk op.

4. Bied optimaal comfort

Wie geniet er niet van wat extra comfort? Zorg daarom voor schone en zachte handdoeken en maak het bed netjes op. Zorg ook voor een goed kwaliteit bed. De gasten komen immers naar jouw AirBnb om te overnachten. Na een goede nachtrust is iedereen in een goede stemming en heb je een grotere kans om goede referenties te krijgen. Een goed matras is daarom erg belangrijk. De gasten slapen dan lekker e een matras van goede kwaliteit gaat ook nog eens lang mee. Denk bijvoorbeeld aan een matras 140×200 van Droomidee.

5. Doe iets extra

Verras de gasten met een klein extraatje als ze arriveren. Zoals een fles wijn met een welkomskaartje of een culinaire specialiteit uit de omgeving.

6. Deel jouw kennis over de buurt

Het leuke aan AirBnb is dat je slaapt bij de “locals”. Jij weet precies wat er leuk is in jouw buurt en kan de gasten meer vertellen dan een reisgids. Deel daarom jouw tips over de buurt. Je kan ook een boekje bijhouden met tips, waarin gasten opmerkingen en andere tips kunnen schrijven.

7. Hou het schoon

Dit is een inkoppertje, maar iedereen waardeert het wanneer de woning volledig schoon is. Maak de ruimte daarom goed schoon voordat de gasten arriveren. Je kunt hier altijd een schoonmaker voor inhuren wanneer je AirBnb goed loopt. Laat ook altijd voldoende wc-paper, afwasmiddel en vuilniszakken achter om succesvol op AirBnB te worden.


Aanbevolen producten

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: