Ga jij op kamers? Gefeliciteerd! Het ouderlijk huis uit en heerlijk in je eigen stek, met je eigen regels. Het begin van een nieuw onafhankelijk leven! Het enige jammere is dat je al je spullen kwijt moet kunnen in een beperkte ruimte… Maar dat ga je wel redden! Wat heb je nodig? Een goed matras en decoratietips.

Een goed matras? Jazeker! Als je op kamers gaat, heb jij waarschijnlijk een nieuw matras nodig. Misschien had je in jouw ouderlijk huis een eenpersoonsmatras, maar als student ga jij misschien liever voor de twijfelaar of tweepersoonsmatras. Bovendien zul je als student iets minder aan slaap toekomen, dus is het belangrijk dat jouw matras supercomfortabel is. Jij hebt dus een studentenkamer-proof matras nodig!

Hoe ziet zo’n studentenkamer-proof matras eruit? En wat zijn verder handige dingen om te weten voor het inrichten van je studentenkamer? Droomidee vertelt je er alles over in deze blog!

Op kamers? Op naar een nieuw matras!

Ga je op kamers en zoek je een nieuw matras geschikt voor jouw studentenkamer? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten: enerzijds het formaat, anderzijds de kwaliteit.

Als student ben je eenmaal geboden aan de ruimte die je hebt. Heb jij de mazzel met een grote studentenkamer en ruimte voor een groter bed? Dan kun je makkelijk gaan voor formaten zoals 160 x 200 cm of misschien zelfs wel 180 x 200 cm. Heb jij niet een heel grote kamer, maar wil je wel wat ruimer kunnen liggen dan op een eenpersoonsmatras? Dan is een twijfelaar in formaat 140 x 200 cm iets voor jou!

Heb jij een kleine kamer en heb jij een eenpersoonsmatras nodig? Dan kies je bijvoorbeeld voor formaat 90 x 200 cm of het iets kleinere 80 x 200 cm. Dat jij een kleiner matras nodig hebt, betekent natuurlijk niet dat jij hoeft in te leveren op kwaliteit! Kies voor een goed matras dat jaren meegaat en waar je geheid goed op slaapt. Welk matras is dat? Dat is het 7 zone pocketvering matras.

7 zone pocketvering matras voor studentenkamer

Onze matrassen met pocketvering zijn van hoge kwaliteit en ook ideaal voor de studentenkamer. Waarom? Deze matrassen komen in diverse formaten en dragen bij aan een goede nachtrust, die je als student zeker goed kunt gebruiken! Het 7 zone pocketvering matras geeft een optimale ondersteuning, waardoor je heerlijk slaapt in een goede houding en de volgende dag weer fris wakker wordt: klaar voor een nieuwe studiedag!

Tips voor inrichting studentenkamers

Naast een matras van goede kwaliteit zijn er natuurlijk nog veel meer elementen die van belang zijn voor het creëren van de ultieme studentenkamer! Lees onze tips!

 1. Multifunctionele tafel
 2. Bed als berging
 3. Decoreer met planten
 4. Shop tweedehands
 5. Stukje kunst
Studentenkamer Tip: Multifunctionele tafel

Het klinkt misschien gek, maar de tafel in jouw studentenkamer is heel belangrijk en misschien wel het middelpunt van jouw ruimte. Hoe komt dat? Alles gebeurt hier: dit is je bureau, eettafel en chillplek! Hier eet je met je huisgenoten, hier studeer je en hier zit je ´s avonds gezellig met je vrienden voordat je de stad induikt. Zorg voor een tafel waar dit allemaal kan!

Studentenkamer Tip: Bed als berging

Niet alleen jouw matras is van belang: ook het bed waar je matras op ligt! Want, wist je dat jouw bed ook prima als extra bergruimte kan dienen? Kies een bed waar lades onder zitten, of waar je gemakkelijk bakken onder kan plaatsen. Sommige bedden hebben ook in het hoofdeinde extra bergruimte. Ideaal!

Studentenkamer Tip: Decoreer met planten

Planten geven jouw kamer de nodige kleur en frisheid. Heb je weinig ruimte? Er zijn zat leuke kleine planten te vinden, of zoek bijvoorbeeld naar mooie hangplanten: deze kun je hoog plaatsen of bij het raam hangen, waardoor ze weinig ruimte innemen en toch je kamer mooi stijlen.

Studentenkamer Tip: Shop tweedehands

Heb je meubels nodig, maar niet veel geld? Shop tweedehands! Kijk bijvoorbeeld op Marktplaats wat er in jouw buurt wordt verkocht of neem een kijkje bij de lokale tweedehandszaken. Het zal je verbazen! Wees ook een beetje creatief: misschien lijkt een meubel in eerste instantie niet zo indrukwekkend, maar een likje verf kan een hoop doen.

Studentenkamer Tip: Stukje kunst

Zorg voor een pronkstuk in je kamer dat de aandacht trekt. Zit jij op een universiteit of hogeschool met een creatief instituut? Neem dan bijvoorbeeld ook eens een kijkje bij de kunststudenten. Veel kunstprojecten worden namelijk vaak weggegooid, dus er is altijd wel een leuk dealtje te sluiten!

Op kamers? Tijd voor een nieuw matras!

Hopelijk kun je nu uit de voeten met het inrichten van jouw nieuwe studentenkamer. Wil je snel een geschikt matras vinden? Kijk dan meteen in de matrassenwebshop van Droomidee en klik jezelf een weg naar jouw ideale matras door middel van de gemakkelijke configurator!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: