Het koudschuim matras is populair! En dat is niet voor niets, want een koudschuim matras heeft vele voordelen. Daarom verkopen we bij Droomidee ook altijd pocketveringmatrassen met koudschuim.

Benieuwd naar de voordelen van koudschuim, maar ook naar de nadelen en voor wie het geschikt is? Lees dan deze blog over de eigenschappen van het matras!

Wat is koudschuim, of HR-schuim?

Voordat we het hebben over de voordelen van het matras: wat is koudschuim nu eigenlijk precies?

Koudschuim wordt gemaakt van het materiaal polyurethaan. Koudschuim heet niet ¨koudschuim¨ omdat het koud is, maar vanwege de vertaling vanuit ‘Cold Cure Moulding’. Cold Cure Moulding betekent dat het schuim door middel van koude mallen in vorm wordt gebracht en wordt geproduceerd. De naam koudschuim heeft dus vooral met de productiewijze te maken.

Een betere naam voor koudschuim is eigenlijk HR-schuim, ofwel High Resilience schuim. Waarom? Koudschuim heeft een hoge veerkracht! Deze hoge veerkracht is een groot voordeel. Benieuwd naar meer voordelen van koudschuim? Lees dan zeker verder!

Voordelen koudschuim matras

Een koudschuim matras heeft vele voordelen, zoals:

 • Open celstructuur

Koudschuim heeft een open celstructuur, waardoor het optimaal ventileert. Hierdoor is er ook sprake van een super goede luchtcirculatie.

 • Hoog aanpassingsvermogen

Het koudschuim heeft als eigenschap dat het materiaal goed vormt naar het lichaam. In combinatie met onze pocketvering betekent dit dat het lichaam gelijkmatig wordt ondersteund en zorgt dat de wervelkolom zich (in de zijligging) in de natuurlijke S-curve vormt. Door deze optimale opwaartse ligging kunnen de spieren zich goed ontspannen en wordt ook de bloedcirculatie geoptimaliseerd. Door de goede ontspanning van de spieren kom je sneller in slaap en heb je overdag geen of verminderde spierklachten. Door middel van een optimale bloedcirculatie worden de afvalstoffen uit het lichaam afgevoerd en wordt er nieuwe energie aangeleverd.

 • Geen geur en allergievrij

Koudschuim heeft als eigenschap dat het geur- en allergievrij is. Voor sommige mensen maakt dit geen verschil, maar als je last hebt van allergieën is dit dus een fantastische oplossing!

 • Lange levensduur

Het koudschuim matras met pocketvering is duurzaam. Dit betekent dat ze lang meegaan: met onze matrassen doe je zeker 10 tot 14 jaar! Daarom geven wij ook altijd 10 jaar garantie op onze matrassen.

 • Geen kuilvorming

Met een pocketveringmatras met koudschuim heb je geen last van kuilvorming. Goedkope matrassen, zoals polyether matrassen, krijgen wel snel kuilvorming. Hierdoor is jouw goedkope matras op den duur eigenlijk helemaal geen goedkope aanschaf.

Nadelen van het koudschuim matras

Er zijn vooral veel voordelen aan het koudschuim matras met pocketvering. Het is supercomfortabel, heeft een lange levensduur, zorgt voor verminderde fysieke klachten en is hygiënisch.

We kunnen eigenlijk maar 1 nadeel bedenken: een koudschuim matras kan relatief duur zijn. Toch is het slim om deze in overweging te nemen, ook als je een beperkt budget hebt. Waarom? Omdat het matras van hoge kwaliteit is, vele voordelen heeft en tot 14 jaar meegaat, kan het wel een voordelige keuze zijn voor de lange termijn!

Voor wie zijn koudschuim matrassen geschikt?

Het koudschuim matras is geschikt voor iedereen. Ben je wat zwaarder en weeg je bijvoorbeeld boven de 100 kg? Ook dan is een koudschuim matras geschikt voor jou (en je partner), maar is het beter om voor een extra dik 22 cm matras te kiezen.

Heb je het snel koud en wil je extra veel ondersteuning? Kies dan voor een pocketvering matras met koudschuim en traagschuim.

Pocketveringmatras met koudschuim online bestellen

Het koudschuim matras kent vele voordelen en is geschikt voor iedereen! Daarom zijn alle pocketveringmatrassen van Droomidee voorzien van een laag koudschuim.

Wil jij een matras kopen? Neem dan een kijkje in onze matrassenwebshop en bestel het matras van jouw voorkeur online!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: