Een pocketvering matras, voor een goede nachtrust

Om je overdag gezond, vitaal en energiek te voelen heb je een goede nachtrust nodig. Je matras speelt hierbij een belangrijke rol. Wanneer je matras niet goed bij je past kan dit ten koste gaan van een goede nachtrust.

Bij Droomidee zijn we fan van het 7 zone pocketvering matras: wat ons betreft hét matras voor een goede nachtrust!

Wat is een 7 zone pocketvering matras?

Bij een matras met pocketvering zijn alle veren afzonderlijk verpakt in een pocket. Hierdoor kan elke veer zich onafhankelijk van de andere veren bewegen. Dit maakt het mogelijk om verschillende veren te gebruiken in één matras.

Op deze manier kunnen er zones worden gecreëerd. In de schouder- en heupzone worden er bijvoorbeeld vaak zachtere veren gebruikt zodat je lichaam gelijkmatig over het matras verdeeld wordt. Bij Droomidee maken we gebruik van een 7 zone pocketvering systeem. 

Wat zijn de voordelen van een pocketvering matras?

Pocketvering matrassen hebben een aantal voordelen:

 • Een matras met pocketvering kan zich perfect naar jouw lichaam vormen. Elke veer beweegt namelijk los van de anderen. Hierdoor werkt het matras drukverlagend en voelt het matras erg comfortabel.
 • Een pocketvering matras biedt een optimale ondersteuning. 
 • Een pocketvering matras ventileert uitstekend: bij elke beweging die je maakt, verplaatst het matras lucht. Hierdoor is dit matras ideaal voor warme zomernachten, of als je het ‘s nachts vaak warm hebt. 
 • Het pocketvering matras van Droomidee is anti allergisch en antibacterieel. Daarnaast is de hoes van het matras afritsbaar en te wassen op 60 graden. Zo houd je je matras makkelijk schoon. 
 • Pocketvering matrassen zijn ideaal voor elektrisch verstelbare bedbodems.
 • Een pocketveringsmatras is sterk en gaat daarom lang mee. De stalen veren zullen niet snel hun kracht verliezen en er ontstaat geen kuilvorming.

Wat zijn de nadelen van een pocketvering matras? 

 • Een pocketvering matras is in het algemeen duurder dan een binnenveringsmatras. Voor een hogere prijs krijg je dan wel een stuk meer comfort.

Een pocketvering matras bij fysieke klachten?

Een pocketvering matras kan de oplossing zijn voor jouw fysieke klachten. Wanneer je fysieke klachten ervaart in de nek, schouders, rug of heupen kan dit namelijk met jouw matras te maken hebben.

Natuurlijk ga je met jouw klachten eerst even langs bij een specialist om uit te zoeken of het echt aan jouw nachtrust, matras of slaaphouding ligt. Is dit het geval? Dan kun je een drukverlagend matras kopen! Bij Droomidee verkopen we drukverlagende matrassen in de vorm van 7 zone pocketvering matrassen. 

Een pocketvering matras van Droomidee 

Ons 7 zone pocketvering matras is altijd voorzien van een laag koudschuim, maar je kunt ook kiezen voor een aanvullende laag traagschuim. Zo heb je een matras met aan de ene kant een laag koudschuim en aan de andere kant een laag traagschuim. Beide kanten kun je in dit geval met elkaar afwisselen.

Leuk natuurlijk, maar wat is hier nu precies het voordeel van? Het voordeel is dat je de kant van het matras kunt gebruiken die het best bij je past. Koudschuim is stevig en veerkrachtig en werkt verkoelend. Traagschuim is zachter en vormt zich naar jouw lichaam.

Daarnaast voelt traagschuim warmer aan. Je kunt dus bijvoorbeeld tussen het voorjaar en najaar van kant wisselen!

Hoelang gaat een pocketvering matras mee? 

De kwaliteit van een matras heeft invloed op de levensduur. Bij Droomidee zijn alle matrassen van hoge kwaliteit. Daarnaast bestaat ons pocketvering matras uit meerdere materialen.

Dit zorgt voor een langere levensduur dan een matras die is gemaakt van één materiaal. Dit komt doordat verschillende materialen elkaar ondersteunen. Daarnaast is het belangrijk om jouw matras goed te onderhouden.

Wil je meer weten over het onderhouden van jouw matras? Lees dan deze blog. De pocketvering matrassen gaan, mits je goed voor je matras zorgt, zeker 10 tot 14 jaar mee! 

Matras online bestellen 

Bij Droomidee vind je altijd een pocketvering matras in de juiste maat! Je kunt alle maten bekijken in onze webshop. Wil je wel een matras online bestellen, maar heb je eerst meer informatie of advies nodig? Dan staan wij natuurlijk voor je klaar. Je kunt altijd even contact met ons opnemen. 

Heb jij een matras besteld? Dan bezorgen wij deze gratis bij jou thuis. Je krijgt op alle aankopen 10 jaar garantie en je mag het matras 100 nachten uitproberen. Zo weet je zeker dat je straks geniet van een goede nachtrust! 


Aanbevolen producten

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: