Ga je binnenkort een nieuw matras kopen? We hebben de vijf meest voorkomende signalen van een versleten matras op een rijtje gezet: 

1. Fysieke klachten 

Hoe ouder een matras, hoe meer veerkracht en stevigheid er verloren gaat. Hierdoor wordt je lichaam niet goed ondersteund en kunnen jouw nek, schouders, rug en heupen het zwaar te verduren krijgen.

Het is belangrijk dat je jouw matras tijdig vervangt. Zo voorkom je vervelende klachten! 

2. Slechte nachtrust 

Als een matras niet voldoende ondersteuning biedt vermindert dit het lig comfort en kom je moeizamer in slaap.

Dit gaat ten koste van jouw nachtrust. 

3. Kuilvorming 

Het is de bedoeling dat jouw matras zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt, zodra jij uit bed stapt. Een oud matras verliest zijn veerkracht en neemt zijn oorspronkelijke vorm nauwelijks meer aan.

Hierdoor ontstaat kuilvorming. Dit is een duidelijk signaal van slijtage en betekent dat jouw matras vervangen moet worden. 

4. Minder fris en hygiënisch 

Schimmels, bacteriën en huisstofmijt zijn dol op oude matrassen. Zorg daarom dat je jouw matras goed onderhoudt en schoonhoudt. Zie je toch dat er na jaren vieze plekken ontstaan?

Dan is het de hoogste tijd voor een nieuw matras. Door de jaren heen zal het matras het vocht minder goed kunnen verwerken. 

5. 10 tot 14 jaar oud 

Matrassen gaan gemiddeld 10 jaar mee, maar dit varieert per soort. Is jouw matras al veel ouder?Dan is het waarschijnlijk de hoogste tijd om jouw matras te vervangen. 

Levensduur verlengen

Je kunt jouw matras onderhouden om de levensduur te verlengen. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om jouw matras regelmatig te luchten. Hierdoor blijft het matras langer fris en droog. Daarnaast kun je jouw matras regelmatig keren om kuilvorming te voorkomen. Op zoek naar nog meer tips? Je leest er meer over in deze blog. 

Een nieuw Droomidee matras kopen 

Ben je erachter gekomen dat jouw matras vervangen moet worden? Koop jouw nieuwe matras dan bij Droomidee! Onze matrassen zijn van hoge kwaliteit, geven een optimale ondersteuning en gaan jarenlang mee. Bekijk de verschillende matrassen direct in onze webshop en maak jouw keuze!

Ben jij toe aan een nieuw matras? Dat is afhankelijk van een aantal signalen! Benieuwd welke dat zijn en of jouw matras vervangen moet worden? Lees dan snel verder in deze blog: “Wanneer moet je jouw matras vervangen?”.

Matras vervangen? De 5 kenmerken!

Is het tijd om jouw matras te vervangen? Daarvoor kun je letten op een aantal kenmerken. We zetten ze voor je op een rijtje in deze blog:

 1. Rug- of nekpijn bij opstaan
 2. Slecht slapen
 3. Kuilvorming
 4. Minder fris
 5. 10 tot 14 jaar oud matras

Het is van belang om jouw matras bijtijds te vervangen als dat nodig is. Als je namelijk te lang op een matras slaapt dat eigenlijk vervangen moet worden, zul je vele klachten ervaren! 

Weet jij al dat jouw matras vervangen moet worden? Neem dan meteen een kijkje in onze matrassenwebshop. Droomidee heeft een uitgebreid assortiment aan pocketvering matrassen in diverse formaten. Koudschuim? Traagschuim? Matras op maat? Extra lang matras? Wij hebben het allemaal!

Kenmerk 1: Rug- of nekpijn bij opstaan

Hoe ouder een matras wordt, hoe meer de stevigheid en veerkracht verloren gaan. Hierdoor wordt je lichaam niet meer goed ondersteund en krijgen de nek, schouders, rug en heupen het zwaar te verduren. 

Een matras met optimale ondersteuning zorgt dat jij een opwaartse steun krijgt en jouw lichaam in een S-curve ligt. Wanneer de drukverdeling niet meer optimaal is, gaat dit verloren. Het gevolg? Meer fysieke klachten. Bij het opstaan kun je meer nek- en rugklachten ervaren en dat zal gedurende de dag kunnen oplopen. Echt niet fijn! De oplossing? Je matras vervangen!

Kenmerk 2: Slecht slapen

De pijn in jouw nek en rug die je bij het opstaan en overdag voelt, wordt dus veroorzaakt door een slechte ondersteuning van jouw oude matras. Maar deze slechte ondersteuning heeft niet alleen overdag gevolgen!

Ook ´s nachts is dit erg onprettig: je ligt oncomfortabel en komt zeer moeizaam in slaap. Dus, slaap je op het moment slecht als gevolg van een oud matras? Vervang hem dan! Op onze 7 zone pocketvering matrassen geniet je van een optimale ondersteuning en zul je heerlijk slapen.

Kenmerk 3: Kuilvorming

Het is de bedoeling dat jouw matras zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt, zodra jij uit bed stapt. Een oud matras verliest zijn veerkracht, neemt zijn oorspronkelijke vorm nauwelijks meer aan en er ontstaat kuilvorming. Dit is een duidelijk signaal van slijtage en betekent dat jouw matras vervangen moet worden. 

Kuilvorming ontstaat vaak eerst bij de schouders en heupen, omdat dit de zwaarste plekken zijn van het lichaam. Merk je dat op deze plekken de veerkracht afneemt en er kuilvorming ontstaat? Dan moet jouw matras vervangen worden!

Kenmerk 4: Vervang een matras als deze niet meer fris en hygiënisch is

Schimmels, bacteriën en huisstofmijt zijn dol op het oude matras. Zorg daarom dat je jouw matras goed onderhoudt en schoonhoudt. Zie je toch dat er na jaren vieze plekken ontstaan? Dan is het de hoogste tijd voor vervanging!

Als je ligt op een onhygiënisch matras kun je klachten ervaren, zoals benauwdheid, jeuk of eczeem. Voorkom deze klachten door je matras te vervangen.

Kenmerk 5: 10 tot 14 jaar oud matras?

Hoe lang gaat een matras eigenlijk mee? De levensduur van een matras kan variëren per soort.

De pocketvering matrassen van Droomidee gaan zeker 10 tot 14 jaar mee! En dat is de langst mogelijke levensduur voor een matras! Daarom geven wij altijd 10 jaar garantie op al onze matrassen.

Matras vervangen? Koop je nieuwe matras bij Droomidee

Heb je ons lijstje aan kenmerken doorgenomen? Ben je erachter gekomen dat jouw matras vervangen een goed idee is? Koop jouw nieuwe matras dan bij Droomidee!

Onze matrassen zijn van hoge kwaliteit, geven een optimale ondersteuning en gaan zeker tot 14 jaar mee. Bekijk ze direct in onze matrassenwebshop en maak jouw keuze!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: