Een molton en hoeslaken gebruiken?  

Moltons en hoeslakens maken je bed comfortabel. Je matras kan uitstekend zijn, maar als je bedtextiel niet aangenaam is zal je nog altijd niet lekker slapen. Een te groot hoeslaken kan bijvoorbeeld dubbel gaan liggen, waardoor je ‘s morgens wakker kunt worden met pijnlijke striemen. Ligt je hoeslaken goed, maar zitten er vouwen in de molton? Dan heb je eigenlijk hetzelfde probleem. Goede moltons en hoeslakens, in het juiste formaat en van goede kwaliteit, zijn daarom erg belangrijk. 

Wat is een molton?

Voordat je een goede molton kan kiezen is het belangrijk om te weten wat een molton is. Een molton wordt ook wel een molton hoeslaken genoemd. Het is onderdeel van je beddengoed. Een molton is gemaakt van dik katoen of wol met sterk absorberende kwaliteiten. Een molton is aan één of beide kanten geruwd. Hierdoor kan de molton je lichaamsvocht goed opnemen en voorkomen dat al het vocht en zout in het matras terecht komt. Je kan een molton gemakkelijk wassen. Hierdoor blijft je matras dus een stuk schoner en gaat je matras aanzienlijk langer mee! 

Een molton ≠ hoeslaken 

Het komt vaak voor dat moltons worden gebruikt als hoeslaken, maar dit is niet de bedoeling van een molton. Moltons zijn speciaal ontwikkeld als onderlaken en beschermen jouw matras. Ze worden dan ook wel matrasbeschermers genoemd. 

Matras 

Heb jij goed beddengoed aangeschaft maar word je niet uitgerust wakker? Misschien is het tijd voor een nieuw matras! Bij Droomidee verkopen we verschillende matrassen, zo is er voor ieder wat wils! Lees in deze blog alles over onze matrassen of vind meer informatie in onze webshop.


Aanbevolen producten

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: