Alles over een hygiënisch matras 

Veel mensen zullen er niet direct aan denken, maar wist je dat hygiëne ook van belang is voor jouw matras? Met een hygiënische matras zorg je voor goede gezondheid en voorkom je allergische reacties.

Wat is het schoonste matras?

Een schoon matras, daar zorg je in eerste instantie vooral zelf voor. Door je matras regelmatig schoon te maken en goed te onderhouden, zorg je dat het langdurig schoon en fris blijft. Wil je weten hoe je dat aanpakt? We schreven er al een blog over. 

Daarnaast zijn er ook matrassen die extra hygiënisch zijn. Zoals onze pocketvering matrassen met koudschuim! Deze matrassen ademen erg goed, waardoor vocht goed afgevoerd wordt.

7 zone pocketvering matras met koudschuim 

Hoe zit dat dan precies? Per nacht zweten mensen gemiddeld een kwart liter vocht; dat is dus bijna 2,5 liter per week en 120 liter per jaar! Daarom is het van groot belang dat jouw matras voldoende ademt.

Onze pocketvering matrassen hebben diverse luchtlagen en een open celstructuur, waardoor het overtollige lichaamsvocht goed afgevoerd kan worden. Dit zorgt ervoor dat je keer op keer weer wakker wordt in een fris bed, mits je het matras ook goed onderhoud.

Andere voordelen van het 7 zone pocketvering matras

Door de goede ventilatie is dit matras zowel in de winter als de zomer aangenaam om op te slapen: ideaal! De 7 comfortzones bieden een goede ondersteuning voor jouw lichaam. De vering past zich op jouw lichaam aan: des te meer veren per vierkante meter, des te meer ondersteuning.

Hygiënische matrassen in alle maten 

Onze hygiënische matrassen zijn beschikbaar in de volgende maten:

Tips voor hygiënisch slapen 

Niet alleen een hygiënisch matras is belangrijk, er zijn ook nog een aantal andere dingen waar je op kunt letten. Wij hebben alle tips op een rijtje gezet:

 1. Wissel twee keer per week je pyjama. 
 2. Lucht de boel na het slapen simpelweg door de dekens naar het voeteneind toe om te slaan. Klop je kussens op en gooi het raam even open. Lekker fris zodat je hygiënisch kan slapen!
 3. Vermijd huisstofmijt door je matras letterlijk in het zonnetje te zetten. Ultraviolet licht dood de huisstofmijt na 24 uur. 
 4. Verschoon je bed 1 keer per week. 
 5. Slaap niet met huisdieren in bed. 
 6. Eet niet in bed. 

Hygiënisch matras online kopen 

Ben jij overtuigd en wil je graag een hygiënisch matras kopen? De matrassen van Droomidee zijn niet alleen van hoge kwaliteit en duurzaam, maar zijn bovendien een gezonde investering. Een goede nachtrust, slaapcomfort en hygiëne zijn van belang voor jouw fysieke gezondheid.

Benieuwd naar ons assortiment? Neem een kijkje in onze online matrassen webshop! Heb je vragen over het onderhoud van jouw hygiënische matras, levering, garantie, 100 dagen proefslapen of iets anders? Vind jouw informatie online op onze website of neem contact op met onze klantenservice!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: