Binnenkort een matras kopen? Er zijn veel verschillende soorten matrassen en het is geen eenvoudige opgave om een vering te kiezen die perfect bij je past. In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van bonellveren (ook wel binnenvering genoemd), en leggen we ook uit waarom we bij Droomidee meer fan zijn van een pocketvering.

Ben je benieuwd wat de verschillen zijn tussen deze twee soorten veringen? Lees dan snel verder!

Grote verschillen tussen bonellveren en pocketvering

De verschillen tussen bonellveren en een pocketvering zit hem in de manier waarop de veren in het matras met elkaar verbonden zijn. In het geval van een binnenvering zijn de veren met de uiteinden aan elkaar verbonden. Hierdoor reageren alle veren tegelijk met elkaar wanneer je op het matras gaat liggen.

Het tegelijkertijd bewegen van alle veren wordt vaak vergeleken met een trampolinegevoel. Dit zorgt voor een minder stevige ondersteuning van bijvoorbeeld je ruggengraat tijdens het slapen, wat niet altijd even comfortabel is. Afhankelijk van de dikte van de veren wordt een matras met binnenvering steviger of zachter. Omdat de veren met elkaar verbonden zijn, is een matras met bonellveren wel erg stevig. Maar vanwege de slechte ondersteuning van de ruggengraat hebben we besloten om bij Droomidee geen matrassen met binnenvering te verkopen.

We gaan namelijk liever voor een matras met pocketvering. In tegenstelling tot een matras met binnenvering zijn in deze matrassen de veren los van elkaar aangebracht. Elke veer heeft een soort losse verpakking. De veren zitten dus niet aan elkaar vast, maar aan de onderkant. Daardoor reageren de veren niet samen op jouw lichaam, maar apart. Dat zorgt voor een veel betere ondersteuning van je lichaam. In het geval van een pocketvering is het ook mogelijk om verschillende comfortzones in het matras aan te brengen.

Comfortzones

Omdat in een matras met bonellveren alle veren aan elkaar zitten, is het niet mogelijk om aparte comfortzones aan te brengen. Elk deel op het matras heeft dus dezelfde hardheid. In het geval van onze pocketvering matrassen hebben we gekozen voor 7 zones pocketvering matrassen.

Dat zorgt voor een betere ondersteuning van je lichaam en verhoogt ook het slaapcomfort. Zeven verschillende zones klinkt misschien als wat overdreven, maar het helpt echt. De zones reageren verschillend op het gewicht van je lichaam en verdelen je gewicht daarom beter.

De zachtere en hardere zones hebben we natuurlijk op strategische plaatsen in het matras geplaatst, waardoor bijvoorbeeld je schouders en je wervelkolom ‘s nachts mooi recht blijven. Geen rugpijn meer wanneer je opstaat!

Voordelen van bonellveren?

Het lijkt er nu op alsof een matras met binnenvering helemaal niks waard is. Dat is natuurlijk niet helemaal waar. Een matras met binnenvering doet het goed op het gebied van ventilatie, waardoor je het ‘s nachts niet te warm krijgt. Ook zijn deze matrassen vaak ook wat goedkoper dan andere matrassen. Waarom hebben wij dan voor pocketvering matrassen gekozen?

Die keuze was voor ons eigenlijk heel simpel. Omdat wij onze matrassen zelf produceren, kunnen we de prijs laag houden. Er zijn geen dure winkels die onze matrassen voor ons verkopen, dat doen we gewoon zelf. Daarom kunnen wij pocketvering matrassen verkopen voor een prettige prijs.

Uiteindelijk is een matras met pocketvering een slimmere aankoop dan een matras met bonellveren. Onze matrassen gaan langer mee, omdat de veren van hogere kwaliteit zijn. Dat betekent dat je dus langer kunt genieten van dit matras, wat het een duurzame aankoop maakt. Het is dan ook niet voor niets dat wij 10 jaar garantie geven op onze matrassen! Met deze matrassen weet je zeker dat je lekker slaapt en geen last krijgt van je nek, schouders of rug.

Ben jij, net zoals wij, nu ook overtuigd dat een pocketvering matras een betere aankoop is dan een binnenvering matras? Neem dan snel een kijkje in assortiment. We hebben voor iedereen wel een geschikt matras, waar je heerlijk op kan slapen. Meer informatie over welk matras bij jou past? Bekijk waar je op moet letten bij de aanschaf van een matras.

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: