Bij Droomidee zijn we natuurlijk compleet gericht op het pocketvering matras Waarom? Omdat het 7 zone pocketveringmatras wat ons betreft de beste ondersteuning biedt en jou daardoor helpt aan een goede nachtrust en verminderde fysieke klachten overdag.

Het matras is dus een zeer belangrijke factor in jouw slaap, gezondheid en fysieke gesteldheid, maar wist je dat jouw kussen hier ook een rol in speelt?

Als jij enerzijds op een stevig 7 zone pocketvering matras slaapt die jouw lichaam ondersteunt, maar anderzijds met een slecht kussen, dan kun je natuurlijk alsnog last krijgen! Misschien val je hierdoor toch net wat minder goed in slaap en houd je bovendien nek- of schouderklachten. Dat is toch zonde? Om optimaal van jouw pocketvering matras te kunnen genieten, moet je dus ook goed kijken naar jouw kussen.

Dus: welk kussen past het beste bij een pocketvering matras? Die vraag heeft niet alleen met het matras, maar ook met jouw slaaphouding en verschillende materialen te maken.

Jouw kussen en slaaphouding

Bij de keuze voor een kussen bij jouw pocketvering matras, moet eerst deze vraag beantwoorden: wat voor slaaphouding heb jij? Sommige mensen slapen het liefst op hun zij en anderen op de rug of buik. Per slaaphouding kunnen de nodige eigenschappen voor een kussen verschillen.

 • Kussen voor de zijslaper

Ben jij een zijslaper? Dan heb jij een dikker kussen nodig dan de buikslaper en rugslaper. Waarom? Jouw nek moet extra goed ondersteund worden, waardoor jouw kussen dus ook steviger moet zijn. Zo blijven jouw nek en hoofd op dezelfde hoogte als jouw ruggengraat.

 • Kussen voor de rugslaper

Ben jij een rugslaper? Dan heb je iets minder ondersteuning nodig dan de zijslaper. Voor jou is het belangrijk dat je een middelhoog kussen hebt met voldoende vering.

 • Kussen voor de buikslaper

Ben jij een buikslaper? Van alle soorten slapers heb jij de minste extra ondersteuning nodig. Wij raden je daarom aan om een wat dunner kussen aan te schaffen. Jij krijgt de ondersteuning en vering voornamelijk van jouw 7 zone pocketvering matras.

Stevig pocketvering matras met een stevig kussen

Onze 7 zone pocketvering matrassen zijn stevige matrassen. En een stevig matras vraagt om een stevig kussen: anders zou deze goede eigenschap van jouw matras namelijk verloren gaan. Maar van wat voor materiaal is een stevig kussen gemaakt?

Wij hebben drie soorten kussens voor jou geselecteerd, die wat ons betreft het beste passen bij jouw pocketvering matras:

 • Kapok kussen

Het kapok kussen heeft een goede ventilatie en vochtafvoer. Dit is ideaal als je het snel warm hebt in bed en past goed bij de eigenschappen van ons pocketvering matras met koudschuim. Kapok is bovendien zacht en luchtig. Dit voelt prettig aan, maar heeft ook een nadeel: na verloop van tijd zal de veerkracht afnemen en moet het materiaal dus vervangen worden.

 • Traagschuim kussen

Het traagschuim kussen is een perfecte aanvulling op het pocketvering matras met traagschuim. Dit kussen is stevig, vormvast en heeft een optimale drukverdeling. Het traagschuim heeft een isolerende werking waardoor het warm blijft: dit kan een voordeel zijn voor de koukleumen, maar is misschien een nadeel als je het snel warm hebt en veel transpireert.

 • Veren kussen

Het veren kussen ondersteunt beter dan een donzen kussen, waardoor wij deze eerder zullen aanraden. Een veren kussen is stevig, comfortabel, zacht en heeft een goede ventilatie. Het veren kussen is wel lastig te wassen en kan na verloop van tijd zijn veerkracht verliezen.

Pocketvering matras online bestellen

Kortom: let bij het kiezen van een kussen voor jouw pocketvering matras op de stevigheid, vering en ventilatie. Is een kussen voor jou de volgende stap, maar wil je eerst een pocketvering matras bestellen? Bestel hem gemakkelijk online in de matrassenwebshop van Droomidee! Selecteer door middel van onze configurator alle nodige eigenschappen en kom zo stap-voor-stap bij jouw ideale matras.

Wij van Droomidee hopen dat wij je een beetje in de goede richting hebben kunnen helpen in jouw zoektocht naar het ideale kussen. Succes met zoeken en slaap lekker!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: