Het hebben van een goed matras is extreem belangrijk, vooral als je al rugklachten hebt. Een matras dat geen goede ondersteuning biedt kan voor extra klachten zorgen.

Het verslechterd je slaaphouding en overbelast met name je spieren in de onderrug. Het is daarom erg belangrijk dat je een matras kiest dat jouw rugklachten helpt verminderen.

In dit artikel vertellen we precies wat jij moet weten voordat je een nieuw matras aanschaft.

Waar moet je op letten bij het kopen van een matras voor rugklachten?

Allereerst is het belangrijk dat het matras wat je wil kopen de drukpunten verlicht. Het matras moet zich goed aanpassen aan jouw lichaam. Hierbij is het belangrijk dat het matras genoeg comfortzones heeft.

 

Matras Kopen

 

Een comfortzone zorgt voor de terugveerkracht van de pocketveren en het schuim op verschillende plekken. Het matras moet bijvoorbeeld meer ondersteuning bieden bij de heupen en meer inzakken op schouderhoogte.

Het is afhankelijk van jouw voorkeuren en in welke houding jij het meest slaapt, hoeveel comfortzones je nodig hebt.

Hoeveel comfortzones heb ik nodig?

Afhankelijk van je voorkeuren heb je een matras nodig met 5 of 7 comfortzones. Dit wordt met name bepaald door de plekken waar je deze ondersteuning nodig hebt.

5-zone matras

Deze matrassen hebben vijf steunpunten. Bij het hoofd, de nek, de schouders en de heupen.

Het steunpunt voor het hoofd, de nek en de schouders zitten ook aan de andere kant van het bed, zodat deze omgedraaid kan worden voor een langere levensduur. Dit soort matras is doorgaans geschikt voor iedere slaaphouding.

7-zone matras

Als je rugklachten hebt, wordt een matras met ten minste 7 comfortzones aangeraden. De comfortzones zorgen ervoor dat je ruggengraat een goede houding aannemen en geven geen tegendruk.

Zo heeft je rug tijdens het slapen de tijd om zich te herstellen. De extra zones ten opzicht van de 5-zone matrassen zit bij de onderrug.

7-Zone Matras

Een matras dat jouw rugpijn vermindert

Een goed matras zorgt ervoor dat jouw rug gedurende de nacht wordt ondersteund, zodat deze de tijd heeft om zich te herstellen. Uit onderzoek is gebleken dat een medium-hard matras meer ondersteuning biedt dan een hard matras.

Dit zou de druk op de onderrug verlichten. Echter, het is natuurlijk afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Als je wat zwaarder bent, kan een harder matras meer ondersteuning bieden. Het omgekeerde geldt natuurlijk voor mensen die wat lichter of kleiner zijn.

Zoals eerder aangegeven is de houding waarin je slaapt erg bepalend voor het kopen van een matras bij rugklachten. Als jij bijvoorbeeld een zijslaper bent is het belangrijk dat je een wat zachter matras met 7-zone pocketvering hebt. Zo staat er minder druk op je schouders en heupen.

Dankzij verschillende zones kunnen jouw schouders en heupen namelijk wat verder in het matras zakken, waardoor jouw ruggenwervel in een rechte lijn blijft. Ben jij een buik- of rugslaper, dan past een medium tot hard matras beter bij jou. Je schouders hoeven hier minder in het matras te zakken, maar je hebt extra ondersteuning nodig voor de nek en onderrug.

Wat voor soort matras is het beste?

We hebben hieronder voor je op een rijtje gezet wat het beste soort matras is voor jou:

Dit is een aanrader voor zowel zwaardere als lichtere mensen. Koudschuim is een duurzaam schuim met veel veerkracht, waardoor kuilvorming wordt tegengegaan. Dit zorgt voor een goed comfort. In combinatie met pocketvering met zones, zorgt het voor een goede ondersteuning van het lichaam. De hardheid van dit soort matras is afhankelijk van de dikte en de HR waarde van het schuim. Zo is bijvoorbeeld het Comfort matras een wat steviger matras met 7-zone pocketvering en een 2 cm dikke koudschuim laag. Het Luxe matras is hetzelfde, alleen dan met 4 cm koudschuim, wat het een medium stevigheid geeft. 

Deze matrassen zijn zo ontworpen dat ze zich aanpassen op basis van jouw lichaamswarmte. Wanneer je op traagschuim gaat liggen, zak je er langzaam in weg. Vooral de lichaamsdelen die wat zwaarder zijn zoals de heupen en schouders. Het verlicht drukpunten, waardoor je ‘s nachts vaak minder geneigd bent om te draaien. Zeker als ze veel comfortzones hebben is dit een aanrader voor mensen met rugklachten. In de medische wereld worden deze matrassen ook hoog aangeschreven. 

  • Latex matras

Ook dit matras biedt een goede ondersteuning voor de rug. Echter, dit matras is minder luchtdoorlatend en dus eerder geschikt voor mensen die het graag wat warmer hebben tijdens hun slaap.

  • Orthopedische matrassen

Deze matrassen zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische rugklachten. Vaak wordt dit gedaan door gebruik te maken van verschillende zones, waarbij de ene zone meer weerstand biedt dan de ander. Zones kunnen in het schuim worden geïntegreerd, of door pocketvering worden gecreëerd, waarbij er wordt gewisseld in stugheid van de vering. Echter, deze matrassen zijn vaak duurder dan normale matrassen. Doordat Droomidee gebruik maakt van 7 zone pocketvering en je de matrassen zelf kan samenstellen, zijn deze ideaal voor mensen met rugklachten.

Uitgerust opstaan, zonder rugpijn!

Uitgerust Opstaan Zonder Rugpijn

Voor Droomidee is een goede nachtrust het allerbelangrijkste. Daarom weten wij na 20 jaar ervaring waar een fijn matras aan moet voldoen!

Het voordeel van Droomidee ten opzichte van andere matras aanbieders, is dat wij direct met de fabriek in contact staan, om zo de beste matrassen te maken. Alle matrassen bieden 7-zone pocketvering, ventileren uitstekend en zijn CFk-vrij, anti-allergeen en antibacterieel. Ook hebben alle matrassen maarliefst 350 pocketveren per m2. 

Bij Droomidee maakt het niet uit of je een rug-, zij-, of buikslaper bent, alle matrassen zijn geschikt voor alle type slapers. Ook kan je jouw matras zelf samenstellen via de configurator. Zo kan je bij chronische rugpijn een matras naar jouw wensen kiezen.

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: