De basis voor het perfecte bed

Een goede nachtrust is erg belangrijk. Want na een nacht goed geslapen te hebben kan je de dag fris en fruitig beginnen! Een van de dingen die een goede nachtrust erg bevorderd is een heerlijk comfortabel bed dat voldoende ondersteuning biedt. Om het perfecte bed te creëren zijn er verschillende onderdelen waar je rekening mee moet houden. 

Het bedframe

Er zijn onwijs veel verschillende soorten bedframes. Maar welke past bij jou? Ten eerste moet je een keuze maken qua stijl. Wil je een bed van hout, van staal of van een ander materiaal? En welke kleur vind je mooi en past er bij de rest van het interieur? Daarna is het goed om na te gaan welke maat bed je wilt. Slaap je alleen of samen? Ben je erg lang en hebt je daarom een extra lang bed nodig? En hoeveel ruimte is er in de slaapkamer? Aan de hand van deze vragen kan je het juiste formaat bepalen.

Verschillende soorten bedframes

Er zijn verschillende soorten bedframes die je kunt overwegen. Zo zijn er de boxspringbedden, verstelbaar bedframes of klassieke bedframes van hout of metaal. 

Een bedbodem 

Veel mensen denken dat het niet uitmaakt op wat voor bedbodem hun matras ligt, maar dat is niet waar. De kwaliteit van jouw matras kan vallen of staan bij jouw bedbodem. Hoe komt dat? Een bedbodem kan de druk van jouw matras positief of negatief beïnvloeden.

Verschillende soorten bedbodem

Er zijn verschillende soorten bedbodems. Zo is er een verende lattenbodem, een spiraalbodem of een massief houten lattenbodem. De matrassen van Droomidee zijn in principe geschikt voor iedere bedbodem. Er dient alleen wel rekening gehouden te worden met de druk die je wenst van jouw matras: een verende bodem geeft meer tegendruk dan een massieve bodem. Als jij tegendruk nodig hebt is een verende bodem ideaal voor jou! 

Kies het juiste matras

Er is een groot aanbod aan matrassen. Zo zijn er pocketvering matrassen, schuim matrassen, binnenvering matrassen en bonellvering matrassen. Elk soort matras heeft zijn eigen unieke eigenschappen. We helpen je graag om de beste keuze te maken.

Heb je vragen over onze matrassen? Neem dan gerust contact met ons op. We geven je graag advies.

Kies het juiste hoofdkussen

Nu je een bedframe, een bedbodem en een matras hebt gekozen is het tijd voor de vierde keuze, een kussen. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op welk kussen het beste voor je is. De eerste is het matras. Heb je gekozen voor een zachter matras waar je goed in wegzakt? Dan is een soortgelijk kussen aan te raden. Heb je voor een harder matras gekozen? Kies dan ook voor een harder kussen. Ten tweede is het goed om ook bij je kussen rekening te houden met je gewicht. Wanneer je wat zwaarder bent dan is een steviger kussen het beste voor je. Er is nog een derde punt om rekening mee te houden. Namelijk, hoe slaap je? Slaap je vaak op je zij, op je buik of juist veel op de rug?

 • Een kussen voor zijslapers. Wanneer je veel op je zij slaapt dan ligt de druk vooral op je schouders. Kies daarom voor een kussen dat de ruimte tussen je hals en schouders zo veel mogelijk opvult. Zo biedt het kussen voldoende steun. Denk aan een kussen van memory foam of een ander stevig kussen.
 • Een kussen voor rugslapers. Wanneer je op je rug slaapt dan ligt je nek in een lichte knik. Dit is niet heel goed voor de wervels, daarom is belangrijk om te kiezen voor een kussen dat de nek goede ondersteuning biedt. Een flexibel kussen, het liefst met ingebouwde neksteun is daarom de beste keuze.
 • Een kussen voor buikslapers. Ben je een buikslaper? Dan is een laag en soepel kussen de beste keuze voor jou. Wanneer je op je buik slaapt moet je namelijk je hoofd draaien om te kunnen ademen. Deze knik wil je zo min mogelijk vergroten. Daarom is een dun kussen de beste keuze.

Met een bedframe, een bedbodem, een passend matras en het juiste kussen heb je een goede basis voor een perfecte nachtrust. Heb jij vragen over het vinden van het perfecte matras voor jouw bed? Wij helpen je graag. Neem contact op met onze klantenservice of bekijk alle matrassen in onze webshop

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: