Welk formaat matras is geschikt voor mij?

Matrassen zijn er in verschillende soorten en maten. Als je een maat matras moet kiezen is het vaak zo dat je de maat kiest op basis van de afmetingen van jouw bed. Het kan ook zijn dat je nog geen bed hebt gekocht en dat je nog twijfelt over de maat. Bij het kiezen van een bed en matras is het goed om rekening te houden met jouw lichaamslengte en de ruimte die je nodig hebt. Daarnaast maakt het ook uit of je alleen slaapt of met z’n tweeën. We vertellen je in deze blog welke maten matrassen er zijn. 

 

Matrassen voor eenpersoonsbedden

Zoek je naar een matras voor een eenpersoonsbed? Dan heb je de keuze uit twee veel voorkomende afmetingen, namelijk het 80×200 matras en het 90×200 matras. Welk formaat matras het best voor je is, is vooral afhankelijk van jouw slaapgedrag. Ben je erg beweeglijk in de nacht? Dan is het beter om voor het matras met een breedte van 90 cm te kiezen.

Matrassen voor een twijfelaar

Een twijfelaar kan een goede keuze zijn wanneer je beperkte ruimte hebt in jouw slaapkamer, maar je er wel met z’n tweeën wilt slapen. Het is ook een goede keuze als je alleen slaapt en lekker veel ruimte wilt hebben. Voor de twijfelaar is het 120×200 cm of het 140×200 cm matras geschikt.

Matrassen voor tweepersoonsbedden

Er zijn meerdere soorten matrassen voor tweepersoonsbedden wanneer we kijken naar het formaat. Welk formaat matras goed voor jou is, is van meerdere factoren afhankelijk. Slaap je er samen in en houden jullie van lekker knus? Dan kan een 140×200 matras, zoals hiervoor al beschreven, een prima keuze zijn. Het is dan voor een goede nachtrust wel belangrijk dat jullie allebei relatief rustig slapen. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat het in de zomer erg warm kan worden wanneer je dicht op elkaar ligt. Wil je toch wat meer ruimte of is er sprake van veel beweeglijkheid tijdens de slaap? Dan is een breder matras een betere keuze. Je kunt dan kiezen voor een 160×200 cm matras of een 180×200 cm matras voor nog meer ruimte.

Het is ook mogelijk om bij een tweepersoonsbed voor twee losse matrassen te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer de één graag op een hard matras slaapt en de ander op een zacht matras. Of wanneer je een bed hebt waarvan de bedbodems los van elkaar verstelbaar zijn.

Extra lange matrassen

Voor mensen die vrij lang zijn is een regulier bed, met een lengte van twee meter, vaak erg onaangenaam. De voeten raken het voeteneinde van het bed of vallen hier zelfs overheen. Dit is niet prettig en het zorgt al snel voor een ongezonde slaaphouding. Gelukkig zijn er ook bedden te koop met extra lengte en hier zijn uiteraard ook bijpassende matrassen voor. Je kunt bij Droomidee kiezen voor een 210 cm matras

Neem contact met ons op

Je kunt het matras van jouw keuze direct online bestellen. Heb je nog vragen? Dan staat onze klantenservice voor je klaar! 

Aanbevolen producten

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: