Bijna alle tijd die je in je slaapkamer besteed heb je je ogen dicht. Toch willen we onze slaapkamer allemaal wel leuk aankleden. Dit kun je doen door foto’s of schilderijen aan de muur, extra kussentjes op je bed of planten! Planten geven niet alleen sfeer, maar ook vele voordelen voor jouw gezondheid. Maar welke planten zijn er nu eigenlijk geschikt voor jouw slaapkamer?

Wat zijn de voordelen van planten in jouw slaapkamer?

Wanneer je jouw slaapkamer gaat inrichten denk je wellicht niet zo snel aan planten. De laatste tijd wordt dit echter steeds meer een trend. Het is niet alleen een trend, maar het biedt ook vele voordelen voor jouw gezondheid. Er zijn een aantal plantsoorten die jouw nachtrust kunnen bevorderen. Waar planten de zuurstof uit de lucht halen, geven ze nog veel meer terug.

De voordelen voor jouw gezondheid op een rijtje: 

 • Betere nachtrust
 • Betere hersenfuncties
 • Verlicht hoofdpijn
 • Voorkomt verkoudheid 
 • Oppepper voor je stemming
 • Betere geur 
 • Minder stress
 • Betere luchtkwaliteit 

Iets waar we ons bijna niet van bewust zijn, is dat de lucht die we inademen erg belangrijk is. Ook ’s nachts gebruikt een volwassen persoon veel lucht, zo’n 190 liter zuurstof. Hier mogen best wat planten bij helpen. Slapen in de jungle is zo verkeerd nog niet! 

Top 6 planten voor jouw slaapkamer

We hebben een aantal planten op een rijtje gezet voor je. Deze gaan je helpen bij een gezonde en goede nachtrust. Iedere plant heeft natuurlijk zijn eigen verzorging nodig en geeft enkel de voordelen als je ze goed verzorgt. 

Aloë Vera

De Aloë Vera heeft de bijnaam “onsterfelijke plant”, ideaal voor mensen zonder groene vingers. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je hem gewoon water geeft. Deze plant geeft ’s nachts zuurstof af, ideaal voor een betere en diepere slaap. 

Jasmijn

De geur van deze plant heeft een aantal voordelen. Alleen al even ruiken aan deze plant maakt je rustiger en vermindert stress. Doordat de plant voor een betere luchtkwaliteit zorgt maakt dit je alerter en productiever. 

Sansevieria

Niet alleen is deze plant populair door zijn uiterlijk, hij heeft ook nog eens bijzondere eigenschappen. De plant helpt bij het verminderen van hoofdpijn, oogirritaties en ademhalingsproblemen. Daarnaast is hij ook nog eens gemakkelijk te verzorgen. 

Lavendel

Deze plant is eigenlijk alleen geschikt voor buiten, maar is alsnog prima te houden in een pot in jouw slaapkamer. Je kunt er ook voor kiezen om wat takjes van de lavendel plant te drogen. Het zit hem voornamelijk in de rustgevende en essentiële oliën in de geur van lavendel. Hierdoor vermindert het stress, verlaagt het je hartslag, verbetert je slaap en gaan baby’tjes zelfs minder huilen door de lavendelgeur. 

Klimop

Deze plant is in ieder huis populair door zijn gemakkelijke onderhoud. Daarbij is het ook nog eens nummer 1 plant na studies van de NASA. Dit komt door het positieve effect op de luchtkwaliteit. Dit is vooral bevorderlijk voor mensen met luchtwegproblemen, zoals astma. 

Valeriaan

Deze plant wordt al eeuwenlang voor verschillende doeleinden gebruikt. Niet alleen als ingrediënt voor parfum, maar ook tegen slapeloosheid. Er zijn ook tabletjes te krijgen van valeriaan. De plant helpt namelijk tegen stress, spanningen en nervositeit. 

Waar moet ik rekening mee houden? 

Hoewel vele planten er leuk uitzien en wellicht precies bij jouw interieur passen, zijn er wel wat factoren waar je op moet letten. De kans dat je allergisch bent is namelijk ook aanwezig. Daar zal de ene plant meer aan bijdragen dan de andere. Kies dus planten voor jouw slaapkamer waarvoor jij het minst gevoelig denkt te zijn.

Daarbij kan het zo zijn dat een plant een onaangename geur afgeeft. Vooral wanneer je gaat slapen, is het fijn dit in een zuivere lucht te doen. Geuren worden door iedereen anders ervaren, ruik dus even aan de plant voordat je van plan bent deze in je slaapkamer te zetten. We gaan voor een goede nachtrust, dus wakker worden door een vreemd geurtje willen we niet.

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: