Waarom een Droomidee matras in plaats van een IKEA matras

We slapen zo’n 33% van ons leven! Daarom is een goed en comfortabel matras super belangrijk. Want met een goed matras geniet jij van een goede nachtrust, presteer je beter, zit je lekkerder in je vel en voel je jezelf fit.

Maar waar moet een goed matras aan voldoen? En waarom is een matras van Droomidee beter dan een IKEA matras? Wij vertellen je er graag meer over!

IKEA matras vs Droomidee matras

IKEA matrassen zijn populair bij het grote publiek, maar is dat terecht? We bespreken alle ins en outs!

Kwaliteit

De meeste matrassen van IKEA hebben een vulling van polyether. Polyether is gemaakt van polyetherschuim, dit is het goedkoopste type polyurethaanschuim. Deze schuimsoort is van lage kwaliteit en verliest snel zijn hardheid. Hierdoor neemt de ondersteuning, die het matras aan jouw lichaam biedt, snel af en ontstaan er kuilen. Polyether ventileert slecht en kan vocht moeilijk afvoeren. Polyether wordt dan ook afgeraden bij het aanschaffen van een nieuw matras.

Bij Droomidee gebruiken wij daarom koudschuim, ook wel HR-schuim genoemd. Deze schuimsoort staat bekend om zijn veerkrachtigheid en duurzaamheid. Hierdoor ondersteunt het matras niet alleen het lichaam beter, maar is het matras ook beter voor het milieu. Daarnaast ademt koudschuim veel beter ten opzichte van polyether en komt kuilvorming bij koudschuim of HR-schuim nauwelijks voor.

Traagschuim

Naast de keuze voor koudschuim, hebben wij een pocketvering matras met traagschuim. Traagschuim wordt ook wel NASA-schuim of memory foam genoemd. Traagschuim vormt zich helemaal naar jouw lichaam en werkt drukverlagend. Hierdoor wordt jouw lichaam optimaal ondersteund.

Onze matrassen

7 zone pocketvering systeem

Niet alleen het schuim van onze matrassen is van hoge kwaliteit, ook het pocketvering systeem dat we gebruiken zorgt voor ultiem comfort. De 7 comfortzones zorgen voor een ergonomische ondersteuning en verminderen of voorkomen rug-, schouder-, heup- en nekklachten.

Nog meer pluspunten…

Wij zijn overtuigd van de kwaliteit van onze matrassen, maar daar laten we het niet bij! Alle matrassen zijn namelijk CFK-vrij, anti-allergisch en antibacterieel. Daarnaast kan je de tijk van het matras afritsen en wassen op 60 graden. Zo kan jij nog jarenlang genieten van een hygiënisch matras. En niet te vergeten: onze matrassen worden milieubewust geproduceerd en zijn 100% recyclebaar. Zo geniet jij van een goede nachtrust en zorgen we samen voor een mooie toekomst!

Premium service

Bij Droomidee hebben we een ruim aanbod topkwaliteit matrassen. Daarnaast profiteer je van onze Premium service:

 • Gratis verzending; vóór 21.00 besteld, morgen in huis
 • Premium levering; onze bezorgers brengen jouw nieuwe matras naar boven en pakken hem graag voor je uit. Zelfs als je op de zevende verdieping zonder lift woont ;). Zo hoef je niet op en neer naar de IKEA en het matras zelf naar boven te tillen. Dat scheelt veel tijd en moeite!
 • Premium klantenservice; wij staan voor je klaar en voorzien je van deskundig advies!
 • 10 jaar garantie; want alleen de beste materialen worden gebruikt in ons matras
 • 100 nachten proefslapen; zo weet je zeker of het matras echt bij je past
 • Laagste prijsgarantie; voor een eerlijke prijs, heerlijk slapen!
 • Premium kwaliteit; voor ruim 10 tot 14 jaar gebruik
Onze matrassen

Formaten

Bij IKEA zijn matrassen verkrijgbaar in verschillende formaten: van een eenpersoons IKEA matras, tot IKEA matras 140×200 of IKEA matras 160×200. Ook bij Droomidee kan je terecht voor een ruim aanbod matrassen in verschillende formaten:

Onze matrassen

18 cm dik  3 cm koudschuim
 • 7-Zone pocketvering
 • Optimale drukverdeling
 • Stevig en comfortabel

Vanaf vrijdag 14 oktober verstuurd!

Opties selecteren

Bekijk matrassen

22 cm dik 3 cm koudschuim
 • 7-Zone pocketvering
 • Optimale drukverdeling
 • Extra comfort
22 cm dik 3 cm koud- en traagschuim
 • 7-Zone pocketvering
 • 2 matrassen in 1
 • Vormt zich naar jouw lichaam