Waarop letten bij de aankoop van je matras

Tegenwoordig zijn er zo veel verschillende matrassen dat het misschien zelfs overweldigend is. Een éénpersoonsmatras, een twijfelaar of zelfs een kingsize matras. De keuze is reuze. Maar welk matras past er nu precies bij jou?

Waar Op Letten Bij Aankoop Matras Home Hero Droomidee

Welke maat past het beste bij mij?

Probeer het zelf!

Allereerst kan ik met vrijwel alle zekerheid zeggen dat je online honderden artikelen kunt lezen, 200 feiten kunt opzoeken. Aan de hand hiervan kan je een keuze maken. Maar de kans blijft dat vervolgens alsnog blijkt dat je een verkeerde keuze hebt gemaakt. Vervelend, hierom is het beste advies dat wij kunnen geven: “Probeer het matras zelf!”. Ga eens op een 140 x 200 cm matras liggen. Of probeer eens een matras van 120 bij 200 cm! Dit is dé manier om te weten welke matrasmaat het beste bij je past!

Een matras van maar 80cm? Daar zit meer in dan je denkt!

Heb je geen breed matras nodig? Of heb je weinig ruimte ter beschikking? Dan is een matras van 80×200, 80×210 of 80×220 ideaal! Ondanks de breedte is dit matras van aanzienlijk hoge kwaliteit. Zo is een matras van 80 cm breed dus perfect voor een kleine slaapkamer, camper of misschien wel voor in je stacaravan!

Een matras van 90cm is stiekem best wel veel.

Heb je toch wat meer ruimte nodig? Misschien is een matras van 90 cm breed dan jouw ideale matras. Ben je wat langer? Geen probleem, kies dan voor een matras van 90x220cm. Wellicht ben je niet de grootste, dan hebben wij altijd nog een matras van 90×200 of 90×210 cm in ons assortiment. Ideaal voor in een éénpersoonsslaapkamer. Heb je een wat grotere caravan of camper? Ook dan kan je kiezen voor het matras van 90 cm breed.

Beweeg je veel? Ga dan voor een matras van 100cm.

Rolt je veel in je bed? Of hou je ervan om het ene nachtje links en het andere nachtje rechts te slapen? Dan is een matras van 120×200 cm misschien wel hét matras voor jou! Wanneer ik een matras zou kopen van 120 cm breed zou ik zelf gaan voor een matras van 120×210 of zelfs 120×220, je wil deze extra ruimte natuurlijk optimaal benutten!

140cm voor twee personen? Of juist voor alleen jezelf!

Heb je een partner en maar weinig ruimte voor een twee persoons matras? Samen slapen kan toch erg fijn zijn. Kies dan voor onze twijfelaar, een matras van 140 cm. Ook deze matrassen zijn er in de maten 140×200, 140×210 en 140×220 cm. En ik zal je stiekem vertellen. Ook als je alleen bent, is het heerlijk om deze extra ruimte hebben!

160. Fijn toch? Zo samen!

Een matras van 160 x 210 is misschien wel de meest “natuurlijke” afmeting voor een koppel. Er is genoeg ruimte voor beide personen, maar toch lig je fijn dicht bij elkaar. Natuurlijk zijn er ook matrassen van 160×200 cm en 160 x 220 cm. Zo is er voor iedereen een matras wat bij hem of haar past.

One-hundred and eighty! 180cm kan niet missen.

Slapen jij en je partner liever met wat extra ruimte? Dan is een matras van 180×220 misschien wel dé oplossing voor jouw slaapkamer. Ook als je alleen slaapt kan het heerlijk zijn om alle ruimte tot je beschikking te hebben. Lig als een zeester in je bed en geniet van de vrijheid in je bed van 180×200, 180×210 of 180×220 cm! Van meer vrijheid kan je toch niet dromen?

Waar Op Letten Bij Aankoop Matras Pexels Ketut Subiyanto 4473863@2X Droomidee

Er zijn tientallen verschillende soorten matrassen te vinden van allerlei verschillende materialen. Veruit de bekendste soorten zijn koudschuim matrassen en traagschuim matrassen. Er zijn natuurlijk nog veel meer materialen waarmee een matras gevuld kan worden maar in dit artikel gaan we op deze twee typen in. De verschillen, voordelen en nadelen van beide soorten worden besproken en ook de werking met andere materialen wordt toegelicht.

Koudschuim matrassen

Bij koudschuim matrassen wordt de nadruk gelegd op veerkracht en steun. Het wordt ook wel eens “High Resilience” of afgekort “HR-matras” genoemd. Koudschuim is een polyurethaanschuim. Dit zegt je misschien niet zoveel, maar polyurethaanschuim is overal om ons heen. Het wordt o.a. gebruikt in auto’s, banken, koptelefoons en zelfs in vloerbedekking. De cellen van koudschuim hebben een open structuur. Dit betekent dat ze makkelijk vocht afvoeren en goed ventileren. Een andere belangrijk kenmerk is veerkracht. De veerkracht is te danken aan de honinggraatstructuur van de cellen binnen de matras. Wanneer de matras van hoge kwaliteit is en goed wordt onderhouden heeft het een gemiddelde levensduur van 10 jaar.

Traagschuim matrassen

Bij traagschuim matrassen wordt de nadruk gelegd op malvormend en het elimineren van drukpunten. Traagschuim wordt ook wel “Memory foam” of “nasa schuim” genoemd. Het materiaal is van origine ontwikkeld voor het gebruik in de ruimtevaart, vandaar ook de naam “nasa schuim”. Net als koudschuim is traagschuim ook een polyurethaanschuim maar reageert daarentegen op een totaal andere manier. Het heeft eveneens een open cellenstructuur. Het ventileert goed en voert het vocht eveneens goed af.

Het verschil is dat de schuimbelletjes omgeven zijn door een dun vliesje. Dit vliesje zorgt ervoor dat, wanneer er druk wordt uitgeoefend op het schuim, het even duurt voordat de lucht weer terugvloeit in de schuimbelletjes. Wanneer je dus op de matras gaat liggen vormt het zich geheel naar het lichaam. Dit betekend dat er geen drukpunten zijn en je lichaam als het ware omhult. Wanneer je een traagschuim matras van hoge kwaliteit hebt en het goed onderhoudt heeft het een gemiddelde levensduur van 9 tot 10 jaar.

Schuimen in combinatie met andere materialen

Beide soorten schuimen werken uitermate goed samen met andere materialen als springveren. Daarom worden matrassen vaak afgedekt met een laag schuim. Wij maken gebruik van pocketveringmatrassen waarbij de springveren afgedekt zijn met een laag traagschuim of koudschuim. Dit hangt geheel af van de persoonlijke wensen van onze klanten. Wanneer er meer behoefte is aan concrete ondersteuning kiezen we vaak een koudschuimlaag en wanneer er meer behoefte is aan drukpunten vermindering zullen wij traagschuim aanraden. Wij bieden jou ook de mogelijkheid de matras 100 dagen uit te proberen om er zeker van te zijn dat jij je perfecte match hebt gevonden. Wil je liever advies? Neem dan gerust contact met ons op! Wil jij weten welk matras het beste bij jou past? Lees dan dit artikel.

 • Onlangs een matras gekocht. Heel erg comfortabel. Heeft al voor hele fijne nachtrust gezorgd! Fijn contact gehad met hen.

  Nora Chagri Avatar Nora Chagri

  Ik heb laatst een matras van 180x200 aangeschaft. Ligt perfect, binnenkort nog een aanschaffen voor mijn oma !

  S Spnj Avatar S Spnj

  Goede service en uitleg. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Dat is belangrijk voor mij.

  William Sluijtman Avatar William Sluijtman
 • Matras gekocht hierdoor weer heerlijk geslapen

  Joeri Fontijn Avatar Joeri Fontijn

  We hebben hier enkele weken terug een héérlijk matras gekocht van 180 x 200. Zojuist ook voor onze jonge dochter een passend matras besteld, ze kan niet wachten! En wij ook niet, want ze wil nu nog iedere nacht bij ons op het matras erbij ;-). Overigens ook erg tevreden over de service en adviezen.

  Eline Theeuwen Avatar Eline Theeuwen

  Na 2 jaar ontstonden wat problemen met de matrassen En hebben we droomidee gebeld om ons met hun service te verrassen. Na het maken van foto's en zelfs een film van de stand van zaken Liet de fabriek weten er niet stuk van te raken. Sabine van Droomidee heeft echter haar baas lief aangekeken. en daarom krijgen we 2 nieuwe in de komende weken. Zo zie je maar dat vriendelijkheid loont in alle tijden En wij zijn zo verlost van ons slapeloze lijden

  Wim Smit Avatar Wim Smit