Een matras kopen is een belangrijke investering. We brengen namelijk een groot deel van ons leven slapend door! Daarom is het belangrijk om een matras te kopen die goed bij je past.

Bij Droomidee bieden wij drie typen matrassen aan, in verschillende formaten. Veel keuze dus! Met dit stappenplan of onze handige nieuwe matraswijzer vind jij jouw ideale matras en kun jij binnenkort heerlijk slapen.

Download hier jouw gratis matraswijzer

Naam(Vereist)

Stap 1: Kies het juiste formaat 

Het is allereerst belangrijk dat jouw matras het juiste formaat heeft. Er zijn veel verschillende formaten matrassen. Zo zijn er verschillende eenpersoons matrassen, tweepersoons matrassen en een aantal tussenmaten.

Daarnaast hebben we bij Droomidee ook nog een extra lang matras. Welk formaat het best bij jou past is afhankelijk van een aantal dingen:

 • Jouw lengte (en van jouw partner)
 • Jouw breedte (en van jouw partner) 
 • Slaap je alleen of samen?
 • Hoe ruim wil je liggen?
 • Hoeveel ruimte heb je in jouw kamer? 

Heb je al een bedframe? Dan weet je waarschijnlijk al welk formaat je nodig hebt. We zetten alle formaten van onze matrassen voor je op een rij: 

Deze breedtematen zijn ook allemaal verkrijgbaar in matras kopen 210 lang! 

Een tweepersoonsbed met één of twee matrassen?

Slaap je samen met jouw partner en hebben jullie verschillende wensen? Dan kan het fijn zijn om twee losse matrassen aan te schaffen in plaats van één matras. Zo kunnen jullie allebei op het matras liggen dat het beste bij je past!

We vertellen je hieronder graag meer over de rol van jouw slaaphouding en de verschillende materialen bij je perfecte matras. Op deze manier weet je of je het beste één of twee matrassen kunt aanschaffen voor jullie tweepersoonsbed. 

Stap 2: Wat is jouw favoriete slaaphouding? 

De houding waarin je slaapt speelt mee bij het vinden van het beste matras. Het is namelijk belangrijk dat jouw lichaam op de juiste manier wordt ondersteund. Ben jij een rugslaper, een zijslaper of een buikslaper?

Als je kiest voor een Droomidee matras weet je zeker dat je lichaam goed wordt ondersteund, ongeacht jouw slaaphouding. Bij Droomidee verkopen wij namelijk pocketvering matras kopen. Deze matrassen zijn opgedeeld in 7 comfortzones, waarbij de dikte van de springveren verschilt. Hierdoor voelen sommige delen van het matras zachter aan dan andere delen. De zones zijn aangepast op basis van de verschillende delen van jouw lichaam en bieden zo op elke plek de juiste ondersteuning.

Het is bijvoorbeeld belangrijk dat jouw schouders iets verder wegzakken zodat de natuurlijke vorm van je wervelkolom behouden blijft. In welke houding je ook slaapt, op het 7 zone pocketvering matras van Droomidee wordt jouw wervelkolom altijd op de juiste manier ondersteund. 

Je leest hier meer over dit matras. 

Stap 3: Kies het fijnste materiaal 

Er zijn veel verschillende materialen die gebruikt worden bij matrassen. Bij Droomidee gebruiken we altijd een 7 zone pocketvering in combinatie met koudschuim en naar keuze traagschuim. In deze tabel hebben we alle verschillen overzichtelijk naast elkaar gezet:  

Matras type 

Zacht

Medium

Hard

Vering 

7 zone pocketvering

7 zone pocketvering

7 zone pocketvering 

Schuim soort 

1×4 cm traagschuim + 1×4 cm koudschuim

2×4 cm koudschuim

2×2 cm koudschuim 

Dikte

22 cm 

22 cm 

18 cm 

Geschikt voor

Mensen tot 100 kg. 

Mensen tot 100 kg. 

Mensen tot 80 kg. 

Voordelen  

 • Traagschuim neemt de vorm van jouw lichaam aan. Het werkt drukverlaged en je lichaam wordt goed ondersteund. 
 • Geschikt voor alle seizoenen. Het matras heeft aan de ene kant een laag koudschuim, deze ligt steviger en koeler, en aan de andere kant een laag traagschuim, traagschuim omarmt je lichaam en voelt daardoor warmer en zachter aan. Je kunt het matras eenvoudig omdraaien. 
 • Ideaal als je last hebt van rug- of schouderklachten. 
 • Dit matras heeft twee lagen koudschuim van 4 cm aan beide kanten waardoor dit matras zachter ligt dan zijn dunnere broertje.
 • Het schuim voelt fris aan en is dus ideaal in de zomer of als je ‘s nachts veel transpireert. Koudschuim voert makkelijk vocht af en ventileerd uitstekend.
 • Ondersteund goed, is stevig en veerkrachtig.
 • Het schuim voelt fris aan en is dus ideaal in de zomer of als je ‘s nachts veel transpireert. Koudschuim voert makkelijk vocht af en ventileerd uitstekend.
 • Ondersteund goed, is stevig en veerkrachtig.  
 • Goedkoop. 

Ik heb een allergie, welk matras past bij mij?

Alle matrassen van Droomidee hebben een matrashoes die niet alleen antibacterieel werkt, maar ook nog eens beschermt tegen allergieën.

Door deze hoezen maakt het niet uit welk van onze matrassen je kiest om op te slapen, ze zijn allemaal geschikt!

Matras keuze 

Je kunt onze productconfigurator gebruiken om deze stappen eenvoudig te doorlopen. Zo kom je uit bij jouw ideale matras en wordt keuzes maken echt makkelijk.

Je hoeft jouw ideale matras alleen nog te bestellen en hij wordt de volgende dag bij jou bezorgd. Veel kiesplezier!

Advies nodig? 

Weet je na het volgen van deze stappen nog niet welk matras bij jou past? Of hebben jij en je partner andere wensen? In onze matraswijzer vind je nog meer informatie.

Daarnaast kan je altijd terecht bij onze klantenservice!

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

   395 895

  De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

  Totaal 395

  Artikelnummer: N/B Categorie: