Er zijn mensen die last hebben van nachtzweten. Deze personen zweten meer dan ieder ander in de nacht zweet. Dit doet namelijk iedereen om de warmte in het lichaam te reguleren. Wij begrijpen dat het niet fijn is om bij overmatig nachtzweten wakker te worden in klamme en natte nachtkleding of onder vochtige lakens. Nachtzweten kunnen wij uiteraard niet verhelpen, maar wel prettiger maken met het juiste ademende matras. 

Oorzaken van nachtzweten

Er zijn meerdere oorzaken van nachtzweten. Raadpleeg altijd een arts, zodat deze kan bepalen of dit door een medische aandoening komt of niet. Sommige oorzaken zijn namelijk gemakkelijk te verhelpen. Wij zijn uiteraard geen dokter, dus kunnen we je hier niet meer informatie over geven. Wel kunnen we je aanraden hierover na te denken en het wellicht na te laten kijken door een dokter. Desondanks is zweten niet iets waar je je voor hoeft te schamen. Het is een teken van je lichaam dat iets wil aangeven. 

Welk ademend matras is geschikt bij nachtzweten?

Bij iedereen komt er per nacht zo’n kwart liter vocht vrij. Dit staat gelijk aan bijna 2,5 liter per week en 120 liter vocht per jaar. Dit is bij personen die last hebben van nachtzweten nog meer. Een matras wat voldoende ademt is in dit geval erg fijn. Niet alle soorten matrassen ademen evenveel. Een latex matras bijvoorbeeld zal dit niet doen. Het vocht kan nergens heen, met als resultaat dat je badend in het zweet wakker wordt.

Onze pocketvering matrassen ademen wel. Door de aanwezige luchtlagen en open celstructuur is dit matras uitstekend in staat om te ademen. Het overtollige vocht kan hierdoor gemakkelijk afgevoerd worden. Dit zorgt ervoor dat je in een droog en fris bed wakker wordt. Dit komt de kwaliteit van het matras uiteindelijk ook ten goede.

Daarbij adviseren we je om het matras dagelijks te laten luchten door de lakens open te laten liggen. Wanneer je deze iedere ochtend direct dicht slaat zal het matras niet voldoende luchten. Ook wanneer je jouw beddengoed gaat verschonen is het verstandig even te wachten met de nieuwe lakens. Laat je matras even een aantal uurtjes liggen voordat je het nieuwe beddengoed er omheen doet. 

De voordelen van een pocketvering matras

Naast het feit dat een pocketvering matras goed ademt heeft deze nog veel meer voordelen. Doordat het matras is opgedeeld in zeven verschillende zones biedt deze een uitstekende ondersteuning voor jouw nek, schouders, rug en heupen. De veren binnen dit matras kunnen individueel van elkaar bewegen waardoor het zich steeds weer op jouw lichaam aanpast. Hoe meer veren per vierkante meter, hoe meer ondersteuning.

Door voldoende ventilatie is dit matras zowel in de winter als de zomer aangenaam om op te slapen. De matrassen zijn dus niet alleen duurzaam, maar ook een gezonde investering. Een goede nachtrust en een goed slaapcomfort, zijn op de lange termijn erg belangrijk voor jouw fysieke gezondheid. Houdt rekening met alle factoren bij de aankoop van een nieuw matras. 

Hoe kun je jouw matras nog meer beschermen tegen vocht?

Je kunt een matras kiezen wat voldoende ademt en het matras regelmatig laten luchten. Daarbij kan een molton vele voordelen bieden. Een molton beschermd namelijk niet alleen tegen slijtage en vlekken, maar ook tegen vocht. Zonder een molton, zal dit allemaal direct in het matras trekken. Een molton is eigenlijk het verkorte woord voor molton hoeslaken.

Er zijn verschillende soorten moltons. Om jouw matras nog meer te beschermen bij nachtzweten kun je kiezen voor een waterdichte molton. Deze bevat een geplastificeerde kant waardoor hier geen vocht doorheen gaat. Was de molton regelmatig uit en je zult jouw matras hiermee een langere levensduur bieden. 

Jouw eigen droommatras

De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

     395 895

    De samenstelling is aan jou; wij zorgen voor de kwaliteit. Stel eenvoudig jouw matras op maat samen: 

    Totaal 395

    Artikelnummer: N/B Categorie: